ПРЕДСТАВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ЗАПРОШЕНО НА ОФІЦІЙНИЙ ПРИЙОМ У ПОСОЛЬСТВІ АВСТРІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

ПРЕДСТАВНИКІВ УНІВЕРСИТЕТУ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ЗАПРОШЕНО НА ОФІЦІЙНИЙ ПРИЙОМ У ПОСОЛЬСТВІ АВСТРІЙСЬКОЇ РЕСПУБЛІКИ В УКРАЇНІ

27 червня 2024 року делегація ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України на чолі з ректором Миколою Кириченко разом із Ольгою Просіною, завідувачкою кафедри філософії і освіти дорослих ЦІПО, Світланою Грицай,директоркою Центру міжнародного співробітництвата освітибула на офіційному прийомі в Посольстві Австрійської Республіки в Україні.Захід відбувсяна запрошення Посла Арада Бенкьо узв’язку із закінченням дипломатичної служби в Україні аташе з питань освіти Посольства Австрії Домініка Айзенманна.

Домінік Айзенманн очолив у 2020 році проєктне бюро Австрійської служби міжнародної співпраці в галузі освіти та досліджень (OeAD) за підтримки Федерального міністерства освіти, науки та досліджень Австрії (BMBWF) в Одесі. Він активно втілював освітні проєкти для підтримки сталого реформування системи освіти України на міжнародному рівні.

ДЗВО «УМО» активно брав участь в україносько-австрійськиї проєктах, а саме «Компетентності лідерства та менеджменту для розвитку якості в опорних школах» (2019–2021), «Цифровізація викладання закладів підвищення кваліфікації викладачів» (2022), «Лідерство і менеджмент в умовах війни» (2023). Координатором за реалізацію проєктів було призначено Наталію Муранову, проректорку з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, яка також входила в проєктну команду від Університету. До проєктної команди входили також Лариса Сергеєва, завідувачка кафедри професійної та вищої освіти, Ольга Просіна, завідувачка кафедри філософії і освіти дорослих та інші науково-педагогічні працівники Університету.

Арад Бенкьо привітав усіх присутніх на офіційному прийомі, зокрема представників Міністерства освіти і науки України, ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Одеської академії неперервної освіти, Вінницької академії безперервної освіти та високо оцінив внесок Домініка Айзенманна у науковий, освітній та культурний обмін, сприяння інтеграційним процесам в галузі освіти, академічної мобільності та спільні міжнародні дослідницькі проєкти.

Микола Кириченко  иступив з вітальним словом та вручив «Подяку» ДЗВО «Університет менеджменту освіти». Він зазначив, що співпраця з аташе з питань освіти, паном Домініком Айзенманном була: «Знаковою подією для підвищення якості освіти та професійного розвитку наших науково-педагогічних працівників, здобувачів вищої освіти, слухачів курсів підвищення кваліфікації. Проєктна команда отримала користь від проведених заходів в першу чергу в таких сферах, як менеджмент кризових ситуацій та персоналу, попередження синдрому вигорання, прийняття рішень, підготовка до перехідної фази після війни, розвиток здорових організацій, розвиток стратегій та бачень, управління змінами у екстремальних ситуаціях».

На завершення, Домінік Айзенманн щиро подякував усім учасникам офіційного прийому за люб’язне вітання та сказав: «Я ніколи не забуду цього моменту. Я знав, що те, що я роблю, – важливо, але я тоді не розумів, який вплив це справить на Україну і на Австрію, і навіть на моє власне життя. Після закінчення дипломатичної служби я повернуся до Відня, але Україна назавжди залишиться в моєму серці».

Зі свого боку, Микола Кириченко, Ольга Просіна та Світлана Грицай від імені всього колективу Університету побажали Домініку Айзенманну великих успіхів у всіх його нових проєктах та особистому житті.