ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПІДРУЧНИКА З ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЕТИКИ

ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПІДРУЧНИКА З ХРИСТИЯНСЬКОЇ ЕТИКИ

27 жовтня в місті Києві у приміщенні Соціального центру відбувся Всеукраїнський науково-методичний семінар«Духовно-моральні взірці українського народуна християнських цінностях».

Семінар був присвячений презентації підручника з християнської етики «Духовно-моральні взірці українського народу» за навчальною програмою «Християнська етика в українській культурі» для учнів 5–9 класів загальноосвітніх навчальних закладів України. Автори ‑ доктор педагогічних наук, професор кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти Ірина Сіданіч; Галина Краснікова та Наталія Краснікова.

На семінарі виступили Михайло Паночко, старший єпископ УХВЄ, рецензент підручника. Автори Ірина Сіданіч, Галина Краснікова та Наталія Краснікова продемонстрували структуру і зміст навчального підручника, зазначивши, що це п’ятий підручник із навчально-методичного комплекту за програмою «Християнська етика в українській культурі». Автори повідомили слухачам історію написання навчальної програми, підручників, методичних рекомендацій з представленого предмету для учнів закладів освіти.

Пряма трансляція Всеукраїнського науково-методичного семінару «Духовно-моральні взірці українського народу на християнських цінностях» відбувалася в прямому ефірі Ютуб-каналу, де учасники заходу мали можливість задавати питання спікерам, аналізуючи виклики сьогодення з питань духовно-морального виховання підростаючого покоління в Україні. Усі присутні отримали в подарунок підручник з християнської етики «Духовно-моральні взірці українського народу» з побажаннями:

«Візьми промінь світла і спрямуй його туди, де панує темрява.
Візьми усмішку і подаруй її тому, хто її потребує.
Візьми доброту і дай її тому, хто сам не вміє віддавати.
Візьми віру і віддай її кожному, хто немає її.
Візьми любов і неси її світові…».