ПРІОРИТЕТИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ  ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ДЗВО «УМО» НАПН УКРАЇНИ

ПРІОРИТЕТИ ДІЯЛЬНОСТІ ЦЕНТРАЛЬНОГО ІНСТИТУТУ ПІСЛЯДИПЛОМНОЇ ОСВІТИ ДЗВО «УМО» НАПН УКРАЇНИ

11 березня 2023 року відбулося планове засідання вченої ради Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України. У засіданні взяли участь ректор Університету, професор Микола Кириченко, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, професор Наталія Муранова.

Після обрання та призначення на другий термін на посаду ректора Микола Кириченко провів свій перший брифінг саме для членів ученої ради ЦІПО. Він окремо зупинився на демократизації управління в Університеті, якості надання освітніх послуг на курсах підвищення кваліфікації з урахуванням особливостей навчання дорослих, на необхідності розвитку додаткових освітніх послуг, проєктної та міжнародної діяльності. Виступ завершився врученням дипломів Національної академії педагогічних наук України переможцям конкурсу за кращу наукову розробку, а також сертифікатів учасникам українсько-австрійського проєкту «Цифровізація викладання закладів підвищення кваліфікації вчителів».

Наталія Муранова акцентувала увагу на необхідності безперервного навчання науково-педагогічних працівників ЦІПО як андрагогів, надала широку інформацію про можливості різних освітніх організацій та цифрових ресурсів. Також було розглянуто можливості залучення іноземних партнерів.

На засіданні вченої ради були розглянуті питання порядку денного, ухвалені відповідні рішення. Найбільш активне обговорення відбулося з питань міжнародної діяльності з урахуванням особливостей підвищення кваліфікації та науково-методичного забезпечення очно-дистанційної та дистанційної форми навчання на курсах підвищення кваліфікації.

Підводячи підсумки, голова вченої ради ЦІПО, професор Тамара Сорочан підкреслила необхідність розроблення Положення про тематичні та авторські курси в ЦІПО, а також удосконалення методики проведення занять у цифровому форматі з широким використанням доробку кафедр за темою НДР.