ПРОФЕСОРИ ОЛЬГА ПЕТРОЄ ТА ІЯ ДЕГТЯРЬОВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ НАУКОВО-ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ ВИЩОЇ ШКОЛИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

ПРОФЕСОРИ ОЛЬГА ПЕТРОЄ ТА ІЯ ДЕГТЯРЬОВА ВЗЯЛИ УЧАСТЬ У ЗАСІДАННІ НАУКОВО-ЕКСПЕРТНОЇ РАДИ ВИЩОЇ ШКОЛИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ

03 квітня 2024 року відбулося засідання Науково-експертної ради Вищої школи публічного управління https://hs.gov.ua/naukovo-ekspertna-diyalnist/.

Наталія Щербак - голова Науково-експертної ради Вищої школи публічного управління та член ради Наталія Шамрай представили інформацію про нові тенденції в освіті, діяльності університетів, у тому числі й щодо підготовки публічних службовців.

Рекомендували до видання результати Аналітичного дослідження з наданням висновків та рекомендацій органам державної влади, спрямованого на вдосконалення процедур прийняття рішень у сфері формування державної політики у законодавчій та виконавчій владі, які презентувала Марина Канавець - директор Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу. Дуже цінне дослідження і несподівані висновки, які слід врахувати у процесі формування публічної політики та наукових дослідженнях.

Секретар Науково-експертної ради Світлана Москаленко - завідувач відділу методології навчання і наукових досліджень Вищої школи публічного управління розкрила питання підготовки наукових розробок для вдосконалення освітнього процесу у Вищій школі, запросила усіх заінтересованих до співпраці та зокрема до участі в підготовці чергової монографії. З існуючими напрацюваннями фахівців і партнерів Вищої школи можна ознайомитися за посиланнями  https://hs.gov.ua/biblioteka-2/.

Практично корисним для усіх є Англо-український онлайн словник з питань європейської інтеграції (https://hs.gov.ua/announcements/anglo-ukrayinskyj-onlajn-slovnyk-z-yevropejskoyi-integracziyi/), розроблений фахівцями Вищої школи та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Також обговорили напрями роботи Науково-експертної ради у 2024 році.

Від ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України участь в обговоренні питань порядку денного взяли члени ради - професори кафедри публічного управління і проектного менеджменту навчально-науково інституту менеджменту та психології Ольга Петроє та Ія дегтярьова.

Діяльність Науково-експертної ради Вищої школи публічного управління свідчить про її відкритість, проактивність та реальну зацікавленість у розвитку належного наукового забезпечення системи підвищення кваліфікації державних службовців, голів місцевих державних адміністрацій, їх перших заступників та заступників, посадових осіб місцевого самоврядування, депутатів місцевих рад.

Університет менеджменту освіти теж залучений до процесу підготовки і підвищення кваліфікації публічних службовців. Урахування пропозицій і матеріалів Вищої школи публічного управління дозволить вдосконалити освітній процес.