ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА В ДІЇ

ПРОФОРІЄНТАЦІЙНА РОБОТА В ДІЇ

Високий рівень конкуренції на ринку праці спонукає керівництво кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України використовувати нестандартні форми залучення вступників до навчання в університет. Вересень видався вдалим і продуктивним для завідувача кафедри Ірини Сіданіч.

На кафедрі задля покращення іміджу підготовки фахівців ОС магістра систематично проводяться профорієнтаційні заходи щодо висвітлення діяльності кафедри та популяризації навчання в магістратурі за освітньо-професійними програмами «Спеціальна освіта», «Управління навчальним закладом», «Педагогіка вищої школи», «Християнська педагогіка».

Так, за результатом відрядження до Чернівецької області Ірина Сіданіч зорієнтувала групу абітурієнтів, які викладають предмети суто духовно-морального спрямування в закладах загальної середньої освіти сільської місцевості, до навчання в університеті.

До процесу профорієнтаційної роботи долучені й наші випускники – директор Всеукраїнського фонду «Східноєвропейська гуманітарна місія» Дар’я Новікова, магістр «Управління персоналом», яка активно бере участь у забезпеченні навчальною літературою, опікується окремими проблемами студентського і викладацького життя, проведенні міжнародної тренінгової програми «Виховання характеру», в організації та проведенні наукових конференцій, семінарів, круглих столів тощо.

Напередодні Дня дошкілля завідувачка кафедри Ірина Сіданіч разом із магістранткою освітньої програми «Християнська педагогіка», практикуючим психологом Ніною Саченко та випускником Олександром Дороховим провели робочу зустріч із представниками Оболонської районної у місті Києві державної адміністрації. Серед них: Наталія Вахнюк, начальник управління освіти; Тамара Степенко, начальник відділу з дошкільної освіти; Наталія Степанишина, головний спеціаліст з дошкільної освіти.

Учасники зустрічі мали можливість обговорити шляхи реалізації духовно-морального виховання дітей дошкільного віку на християнських цінностях в Оболонському районі столиці; ознайомитися із діючими освітніми програмами університету.

На запрошення керівництва Вищого духовного навчального закладу «Українська євангельська семінарія» Ірина Сіданіч, як гарантосвітньої програми «Християнська педагогіка», взяла участь у церемонії вручення дипломів випускникам, презентувала їм переваги навчання в університеті та запросила семінарістів на навчання до університету за світськими програмами на другу хвилю набору здобувачів вищої освіти.

Представники кафедри на чолі з завідувачем Іриною Сіданіч долучилися і до урочистого святкування 100-річчя п’ятидесятницького руху в Україні, на якому була організована Міжнародна конференція. Серед учасників конференції були і випускники магістратури «Християнська педагогіка».

Відтак, очікуємо поповнення нашої команди магістрантів освітніх програм «Управління навчальним закладом», «Педагогіки вищої школи», «Християнської педагогіки» та «Спеціальної освіти (за нозологіями)» новими студентами, особливо чекаємо на освітян.