Профспілки студентів можуть позбавитись пенсіонерів

Профспілки студентів можуть позбавитись пенсіонерів

У Верховній Раді зареєстровано законопроект про внесення змін до Закону України "Про професійні спілки, їх права та гарантії діяльності" (щодо діяльності студентських профспілок), яким передбачено, що студентські профспілки зможуть очолювати лише студенти, а тривалість і кількість каденцій буде обмеженою.

"Таким чином ми нарешті зможемо уникнути абсурдних ситуацій, коли лідерами студентських профспілок є особи пенсійного віку, які десятиріччями перебувають на цій посаді", - йдеться у повідомленні.

Також автори законопроекту пропонують зобов’язати усі профспілки щорічно публікувати на своїх сайтах усю фінансову звітність.

"Обидві норми сприятимуть суттєвому зниженню рівня корупції у профспілках, що є дуже важливим в сучасних українських реаліях. А перша норма ще й сприятиме значному розвитку і прогресу студентського руху в Україні", - зазначають автори повідомлення.

Ініціаторами законопроекту виступили шість народних депутатів України: Ярослав Маркевич, Олексій Рябчин, Світлана Заліщук, Іванна Климпуш-Цинцадзе, Сергій Лещенко та Дмитро Добродомов.