ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ» ВІД OEAD COOPERATION OFFICE UKRAINE В ДІЇ

ПРОЄКТ «ЦИФРОВІЗАЦІЯ ВИКЛАДАННЯ» ВІД OEAD COOPERATION OFFICE UKRAINE В ДІЇ

05 липня 2022 року 15 науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректоркою з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою взяли участь у черговому навчальному тренінгу за проєктом «Цифровізація викладання» від OeAD cooperation office Ukraine.

Тренінг розпочався з привітання Домініка Айзенманна, Аташе з питань освіти Посольства Австрійської республіки в Україні, Уповноваженого з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії.

Спікерами тренінгу були австрійські експерти у сфері цифровізації освіти, представники NCoC eEducation – Андреас Ріпль і Міхаель Чонґраді.

Тренінг складався з двох частин – сесій.

Перша сесія була присвячена проблемі «Цифрова компетентність і самооцінювання». Під час неї учасники ознайомилися з досвідом Австрії щодо розвитку цифровізації шкільної освіти, її науково-методичними засадами. Особливу зацікавленість учасників привернули питання оргенограми, мережі й принципів eEducation, цифрової компетентності та рамки (моделі) цифрової компетентності, інструментарію на допомогу розроблення цифрової концепції, особливостей створення навчального курсу eEducation.

У другій сесії тренінгу розглядалася тема «Цифровізація у сфері менеджменту освіти». Упродовж цієї сесії учасники ознайомилися з системою менеджменту якості в австрійських школах та мали змогу набути практичні навички управління освітнім процесом з використанням навчальної платформи Moodle.

Щиро дякуємо організаторам тренінгу за цікаве, професійне й плідне спілкування та опанування нового досвіду у сфері цифровізації освітнього процесу! Чекаємо нових зустрічей за проєктом!