ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

16 травня 2022 року за запитом керівників закладів освіти було проведено другий вебінар «Управління закладом освіти в умовах воєнного стану» в межах акції «Переможні обрії освіти», спікерка від кафедри філософії і освіти дорослих – професор Тамара Сорочан.

У заході взяли участь 110 учасників, більшість яких із міста Києва, Луганської, Полтавської, Сумської, Херсонської, Харківської, Житомирської областей.

Зміст вебінару спрямований на розвиток управлінської компетентності педагогічних та науково-педагогічних працівників щодо теоретичних та практичних аспектів реалізації управління закладом освіти в умовах воєнного стану.

Під час вебінару були розглянуті питання зміни місії, цілей і завдань діяльності, ціннісні основи управління, особливості організації освітнього процесу, роботи з учасниками освітнього процесу та громадськістю в умовах воєнного стану. Зроблено акцент на першочерговості забезпечення безпеки, в тому числі інформаційної та психологічної. Була приділена увага цифровізації освітнього процесу, створенню цифрових двійників закладів освіти, створенню системи електронного документозбереження.

Детальніше ознайомитися з проведеним вебінаром можна на YouTube каналі ДЗВО «Університету менеджменту освіти» НАПН України за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=cOEpL2CwatY

Вебінар отримав схвальні відгуки учасників в чаті:

В’ячеслав Супрун: Повністю погоджуємося з Вами, шановна Тамаро Михайлівно, що в освітній сфері перед нами постають нові виклики, які потребують нестандартних та виважених рішень. Наразі непокоїть і те, що сотні тисяч учнів шкіл, здобувачів професійної та вищої освіти поїхали за кордон. Виїхали також педагогічні та науково-педагогічні працівники. І асимілюватися за кордоном українцям із хорошим рівнем знань дуже легко. І чи назад повернуться усі, чи повернеться частина педагогів – це теж питання. Це означає, що повинні дуже швидко створюватися можливості для наших учителів, щоб вони повернулися, для наших дітей, щоб вони мали можливість жити і нормально навчатися. Водночас, ті, хто повернуться, – приїдуть із іншим розумінням системи освіти тих країн, у яких вони були. І педагоги приїдуть з іншим баченням того, як організовувати освітній процес, і це теж треба зараховувати як плюс. Бо у ситуації, яка склалася, ми отримаємо нове розуміння ролі освітніх процесів.

Білик Надія Іванівна: Шановна Тамаро Михайлівно, дякую за цікаву доповідь! Конструктивно, змістовно!

Науменко Анна: Дуже дякую за цікаву і змістовну доповідь! Героям слава!

Світлана Макаренко: Щиро дякую за конкретизацію усіх аспектів кризового менеджменту! Це насьогодні вкрай важливо!

Ігор Федь: Дуже дякую за наукове осмислення актуальної інформації.

Челпанова Марина Василівна: Героям слава! Дякую за вебінар.

Наталія Сергіївна Хоменко: Щиро дякую за інформативну і цікаву доповідь!

Оксана Огородник: Щиро дякую, цікаво і корисно.

Любов Соболяк: Дякую. Миру усім!

Павло Родіонов: Дякуємо за виступ. Було корисно побачити системний погляд на сучасні проблеми управління навчальним закладом.

Маріанна Матішак: Дякую за цікаву і змістовну доповідь! Дуже важливі проблеми!

Тетяна Коваленко: Вважаю, що має бути розроблена інструкція для керівника як діяти у різних кризових ситуаціях, бо керівник – теж людина.

Зінаїда Кучмей: Умови організації навчального процесу в умовах воєнного стану. Нове те, що педагоги самі відповідають за організацію робочого місця, несуть повну відповідальність за якість навчання.

Мосякова Ірина Юліївна: Дякую за конструктивну роботу, змістовну доповідь, що стане в нагоді керівнику закладу освіти.

Людмила Нагірна: Інформація на часі, потрібна та доступна! Щиро дякую!

Ганна Цвєткова: Цікаві моменти з цифровим середовищем, перспектами розвитку нашої освіти, реалізм та позитив лектора надихає! Дякую.

Катерина Суркова: Дякую за цікавий і змістовний вебінар, розкрито багато питань складної сучасної ситуації.

Захарчук Інна:Щиро дякуємо, Тамаро Михайлівна! Все чітко і конкретно по всіх питаннях.

Масюк Оксана Юріївна: Дякую, дуже гарно і доступно викладено тему вебінару!

Лала Марина Петрівна: Дякую, Тамаро Михайлівно, за дуже цікаву інформацію,яка є необхідною на даний момент. Складним залишається питання - неготовність педагогів старшого покоління до впровадження ІКТ.

Олена Косигіна: Щиро вдячна за розкриття такої актуальної,непростої теми! Все буде Україна!

Клейменова Тетяна: Дякуємо за психологічну підтримку!

Лідія Коваленко: Поняття «трансформатизації» вдало розкрито.

Світлана: Дякую, завдяки Вам згадала, що давно не робила резервну копію документів.

Покришкіна Тамара: Шановна Тамаро Михайлівно! Дякую за цікаву доповідь. Інформація від Вас структурована і має всеохоплюючий об’єм. Це шлях до правильної організації освітнього процесу у нових складних умовах. Ваша інформація є корисною і дієвою. Здоров’я Вам!

Наливайко Лілія: Щиро дякую за актуальну допомогу в непростий час. Отримала відповідь на нагальні питання. Успіхів вам і нам і мирного неба!

Олена Кощій: Складне питання – організація інклюзивного навчання в умовах дистанційної роботи

Оксана Огородник: Як раніше точно не буде, увагу звертати на новітні технології та розбудову внутрішньої системи якості освіти

Гребенюк Світлана Михайлівна: Дуже важливі питання розглянуті.

Зінаїда Кучмей: Дякую за актуальну інформацію. Багато вчимося, і завжди дізнаємося про нове, тим більше, що в умовах війни ми працюємо вперше, неочікувані і тому були погано підготовлені.

Світлана: Подяка за вашу працю і миру нам усім!

Клейменова Тетяна: У 2014 році була теорія, а зараз – практика.

Світлана Макаренко: Чи вважаєте Ви за потрібне розробляти антикризову програму в ЗО?

В’ячеслав Супрун: Ми продовжуємо захоплюватись і пишатися нашими колегами-освітянами, які встигають працювати на всіх фронтах для перемоги і ще й підвищувати власну кваліфікацію, на участь у наших вебінарах, стажуваннях, конкурсах тощо, думаючи і працюючи для майбутнього! Сьогодні наша праця на освітянському фронті також важлива і необхідна. Все буде освіта! Все буде Україна!

Кучинська Лілія: Цікавою є інформація про взаємодію з стейкхолдерами і громадою. Дякуємо!

Слава Україні! Слава нашим Героям! Слава ЗСУ!