ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА: СПІВПРАЦЯ З OeAD БЮРО КООПЕРАЦІЇ В ОДЕСІ В ДІЇ

ПСИХОСОЦІАЛЬНА ПІДТРИМКА: СПІВПРАЦЯ З OeAD БЮРО КООПЕРАЦІЇ В ОДЕСІ В ДІЇ

06-07 травня 2024 року в м. Ужгород відбувся семінар на тему «Поглиблений курс психосоціальної допомоги і методики роботи для шкільних психологів», організований Проєктним бюро Австрійської служби міжнародної співпраці в галузі освіти та досліджень (OeAD), Бюро кооперації в Одесі.  

Відповідальні організатори семінару: Dominik Eisenmann, Mariіа Fedaka. Спікери: Barbara Preitler та Edita Lintl. Переклад: Viktoriia Syno.

Учасниками семінару стали психологи з різних областей України (Донецька, Запорізька, Луганська, Київська, Миколаївська, Дніпропетровська та Полтавська). У межах співпраці ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України та Бюро кооперації OeAD в Одесі (https://www.facebook.com/oead.odesa) до участі в семінарі були запрошені науково-педагогічні працівники кафедри психології управління (Світлана Казакова, Валерій Киричук, Наталія Пінчук, Олена Прокопенко) та кафедри психології та особистісного розвитку (Олександра Брюховецька, Любомира Тягур, Тетяна Чаусова) Університету.

Захід був насичений як теоретичними аспектами, так і тілесними, арт-терапевтичними практиками в діяльності психолога, які додали учасникам свіжі погляди та інсайти щодо можливостей психосоціальної допомоги при травматизації в умовах війни.

Висловлюємо щиру подяку організаторам семінару Домініку та Марії за бездоганні зусилля у підготовці та проведенні цього неймовірного семінару, чия людяність та уважність до дрібниць допомогли зробити цей захід максимально комфортним та корисним для учасників.

Безмежна подяка нашим шановним спікерам Барбарі та Едіті за надзвичайно цінні, змістовні та актуальні знання. Їх досвід та вміння надання психосоціальної допомоги допомогли учасникам не лише підвищити професійну компетентність, а й знайти особистісні ресурси для відновлення, стали джерелом натхнення для всіх учасників семінару.

Окремі слова вдячності чарівній перекладачці Вікторії за надзвичайно важливу роль у цьому семінарі. Її талант і професіоналізм допомагали усім зберігати зв’язок і обмінюватися ідеями без мовних перешкод, а сам захід став ще більш яскравим.

Сподіваємось на подальшу співпрацю з OeAD Бюро кооперації в Одесі для зміцнення психологічного здоров’я населення України!