РОЗПОЧАТО СПІВПРАЦЮ МІЖ УНІВЕРСИТЕТОМ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ТА ПЕТРІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

РОЗПОЧАТО СПІВПРАЦЮ МІЖ УНІВЕРСИТЕТОМ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ ТА ПЕТРІВСЬКОЮ СІЛЬСЬКОЮ РАДОЮ ВИШГОРОДСЬКОГО РАЙОНУ КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Університетська делегація у складі ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Миколи Кириченка, директора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології В’ячеслава Супруна, завідувача кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти Тетяни Волотовської, радника Студентської колегії Єлизавети Чепенко з метою налагодження співпраці завітала на запрошення до Петрівської громади Вишгородського району Київської області.

Петрівський сільський голова Радіон Старенький гостинно зустрів гостей з міста Києва, розповів про громаду в мирний час, і в час, коли громада була тим самим «нулем» під час північного наступу ворога на столицю. Радіон Миколайович презентував сформовану пристоличну громаду, де населення забезпечено усіма видами послуг та розвивається відповідно до Програми соціально-економічного розвитку Петрівської сільської територіальної громади на 2024 рік.

Учасниками зустрічі підписано Меморандум про співпрацю та закладено перші «цеглинки» спільної діяльності відповідно до положень Меморандуму, метою якого є розвиток та розширення двостороннього співробітництва у сфері освіти, інтеграції до європейського освітнього простору, сприяння забезпеченню рівного доступу різних категорій осіб до якісної освіти, забезпечення комфортних та безпечних умов навчання учнівської та студентської молоді через впровадження інноваційних освітніх технологій на засадах державно-приватного партнерства, реалізація інформаційних, освітніх та інших програм (проєктів), взаємна інформаційна підтримка тощо.

Співробітництво здійснюватиметься шляхом взаємного консультування, ефективного використання наявного науково-педагогічного потенціалу та матеріально-технічної бази; реалізації завдань реформування освіти, визначених Концепцією «Нова українська школа»; здійснення інноваційної діяльності щодо розроблення науково-методичних засад цифровізації освіти, створення науково-методичного забезпечення та здійснення інформаційно-аналітичного супроводу використання цифрових освітніх ресурсів; ефективного професійного розвитку педагогічних, науково-педагогічних працівників; запровадження та реалізації спільних проєктів тощо.

Підписанню Меморандумів передували обговорення напрямів і шляхів співпраці та зустрічі адміністрації і науково-педагогічних працівників Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» з представниками майбутніх партнерів.

Микола Кириченко та Радіон Старенький у своїх промовах зазначили важливість подальшої спільної діяльності, спрямованої на об’єднання науково-практичного, освітнього, методичного та організаційного потенціалів у межах реалізації Меморандуму, який сприятиме спільній освітній діяльності, провадженню багатопрофільної системи освітніх заходів для учнівської та студентської молоді, ступеневому навчанню, професійній орієнтації, організації науково-практичних семінарів, круглих столів та конференцій, виданню спільних наукових, науково-практичних і науково-методичних публікацій тощо.

На пам’ять про таку історичну зустріч Радіон Старенький подарував Миколі Кириченку книги, одна з яких має назву «І на оновленій землі...». Наша країна заслуговує на оновлення, всебічне збагачення і розвиток. Якраз поставлені завдання та сплановані спільні заходи і проєкти сприятимуть реалізації цієї мети.