СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОФТЕХОСВІТЯН СТОЛИЦІ

СЕРПНЕВА КОНФЕРЕНЦІЯ ПРОФТЕХОСВІТЯН СТОЛИЦІ

30 серпня 2016 р. у Київському будинку учителя відбулася традиційна серпнева конференція педагогічних працівників ПТО м. Києва на тему: «Основні напрями модернізації структури, форм і змісту столичної професійної освіти: досягнення, виклики та шляхи їх подолання».

У роботі конференції взяли участь науково-педагогічні працівники кафедри державної служби та менеджменту освіти ЦІППО: доктор педагогічних наук, професор Лариса Сергеєва, кандидат технічних наук, доцент Ольга Пащенко, кандидат педагогічних наук, доцент Юрій Красильник, старший викладач Вікторія Купрієвич, доцент кафедри університетської освіти і права, кандидат педагогічних наук Алевтина Молчанова.

У роботі конференції взяли участь понад 350 педагогічних працівників та керівників ПТНЗ. З вітальним словом виступили: директор Департаменту професійної освіти Міністерства освіти і науки України Микола Кучинський, президент Всеукраїнської асоціації працівників профтехосвіти Василь Головінов, головний консультант секретаріату Комітету з питань науки і освіти Верховної Ради України Алла Луцька, інші друзі і соціальні партнери столичної профтехосвіти.

Виступаючі обговорили питання: визначення перспективних потреб ринку праці м. Києва у робітничих кадрах;  формування регіонального замовлення на підготовку кваліфікованих робітничих кадрів; створення регіональної ради з професійної освіти м. Києва; модернізація мережі столичної професійної освіти; передача функції управління і фінансування на регіональний рівень та цілісних майнових комплексів закладів професійної освіти з державної до комунальної форми власності; оновлення змісту та забезпечення якості професійної освіти; моніторингові дослідження якості професійної підготовки випускників ПТНЗ; запровадження нових форм профорієнтаційної роботи серед молоді та незайнятого населення.