СТАЖУВАННЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НА БАЗІ ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ У МІСТІ КРАКІВ (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

СТАЖУВАННЯ ДЛЯ ПЕДАГОГІЧНИХ І НАУКОВО-ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ НА БАЗІ ЕКОНОМІЧНОГО УНІВЕРСИТЕТУ У МІСТІ КРАКІВ (РЕСПУБЛІКА ПОЛЬЩА)

Шановні колеги!

Запрошуємо вас з 22 травня по 30 червня 2023 року пройти онлайн-стажування для педагогічних і науково-педагогічних працівників закладів вищої освіти, яке організовує «Європейська ліга професійного розвитку» разом з Економічним Університетом у місті Краків та Малопольською школою державного управління (м. Краків, Польща), за темою: «Нові та інноваційні методи викладання».

 

Онлайн стажування надасть Вам сучасні теоретичні знання, Ви опануєте новітні унікальні методики, набудете досвіду викладацької діяльності, обміняєтеся корисною інформацією із зарубіжними колегами та отримаєте нові наукові зв’язки. Пройти навчання та отримати цінні знання від цікавих лекторів – основна ціль стажування.

 

Економічним Університетом у Кракові кожному учаснику видається сертифікат про проходження міжнародного стажування тривалістю 180 годин (6 кредитів ECTS). Загальна вартість участі у програмі: 4200 грн.

 

Сертифікат про проходження науково-педагогічного стажування є документом, який підтверджує проходження стажування у науковій установі в країні, яка входить до Європейського Союзу, на здобуття звання доцента, професора і старшого дослідника відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 19 серпня 2015 р. № 656 «Деякі питання реалізації статті 54 Закону України «Про вищу освіту» (зі змінами, внесеними згідно з Постановами Кабінету Міністрів України № 173 від 02.03.2016 р., № 308 від 25.04.2018), наказу Міністерства освіти і науки України від 14.01.2016 № 13 «Про затвердження Порядку присвоєння вчених звань науковим і науково-педагогічним працівникам».

 

Програма стажування складається з трьох модулів:

Модуль 1. Вступ. Європейська та польська системи вищої освіти й науки

Вступ до проєкту: «Цілі, процедури, графік роботи» (консультації проводить координатор стажування: Анна Станіславська-Мішке); «Вибрані європейські системи вищої освіти» (лектор ‑ професор Яцек Кліх); «Мобільність студентів та викладацького складу в Європейському Союзі» (лектор ‑ Домініка Лемлер); «Система польської вищої освіти в перехідний період. Закон 2.0.» (лектор ‑ професор Яцек Кліх); «Польська наукова система в перехідному періоді: оцінювання результатів досліджень у польських ЗВО та науково-дослідних інститутах» (лектор‑  професор Яцек Кліх); «Центр якості освіти. Новий проєкт Краківського економічного університету» (лектор ‑ Анета Поврожник). Консультації проводить : Валентин Бахнівський.

Модуль 2. Нові та інноваційні методи навчання

«Основний посібник з порадами про те, як відмовити студентів працювати лише в аудиторії» (лектор – док. Марек Беніо); «Оксфордські дебати» (лектор ‑ док. Марек Беніо); «Гейміфікація» (лектор ‑ док. Якуб Гловацький); «ІТ-технології на заняттях зі студентами» (лектор ‑ Артур Щигель-Рисс).

Консультації проводить координатор стажування: Анна Станіславська-Мішке.

Модуль 3. Резюме стажування: Fame Lab

Fame Lab – це конкурс, у якому беруть участь лише учасники цього стажування.

Тема 4-хвилинної розмови (наука, що говорить) – це виклад однієї (найкращої на думку учасника) дидактичної чи дослідницької практики, яку він або вона пройшли в минулому. Завдання учасників стажування – представити обрані проблеми, щоб аудиторія не тільки  відчувала зацікавленість темою, але й змогла застосувати її ідеї на практиці.

Консультації проводить координатор стажування: Анна Станіславська-Мішке.

 

Оформити заявку на участь у стажуванні можна за посиланням на сайті https://elpd.com.ua/online-stazhuvannya-uek-2023/,