Стажування магістрантів  у Центральному інституті післядипломної освіти

Стажування магістрантів у Центральному інституті післядипломної освіти

Підвищення кваліфікації, професійний розвиток фахівців, освіта дорослих, андрагогіка, компетентності, які необхідні для роботи в аудиторії дорослих, – ці теми обговорювалися сьогодні на зустрічі директора ЦІПО, професора Т.М. Сорочан з магістрантами Київського національного університету імені Т.Г. Шевченка. Стажування майбутніх фахівців з педагогіки вищої школи було проведено з метою практичного ознайомлення з системою підвищення кваліфікації за ініціативи О.В. Плахотник, професора кафедри педагогіки КНУ імені Т.Г. Шевченка.

Магістранти ознайомилися з багаторічним досвідом Центрального інституту післядипломної освіти у сфері підвищення кваліфікації і сучасними напрямами професійного розвитку педагогів, обговорили світовий і європейський досвід освіти дорослих, дискутували про розширення можливостей безперервної освіти фахівців різних галузей.

Особливу увагу гостей викликала презентація Українського відкритого університету післядипломної освіти. Наші молоді колеги зазначили, що вже зараз готові розпочати навчання на його віртуальних кафедрах і обрати для опанування спецкурси, які можуть бути корисними в майбутній професійній діяльності.

Ми відчули високий рівень фахової підготовки магістрантів, їхній значний науковий і творчий потенціал. Сподіваємося, що сьогоднішня зустріч буде корисною для підготовки магістерських робіт.

Також результатом зустрічі стало визначення подальших перспектив співпраці ЦІПО та кафедри педагогіки КНУ імені Т.Г. Шевченка.