ТРЕТЯ МІСІЯ УМО В ДІЇ: ВІДБУВСЯ ВИПУСК СЛУХАЧІВ ГОСТОМЕЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ НАЛЕЖНОГО МІСЦЕВОГО ВРЯДУВАННЯ

ТРЕТЯ МІСІЯ УМО В ДІЇ: ВІДБУВСЯ ВИПУСК СЛУХАЧІВ ГОСТОМЕЛЬСЬКОЇ ШКОЛИ НАЛЕЖНОГО МІСЦЕВОГО ВРЯДУВАННЯ

У 2023 році ДЗВО «Університет менеджменту освіти» (УМО) став співзасновником і головним освітнім майданчиком Гостомельської школи належного місцевого врядування, ініційованої Коаліцією «Гостомельщина - простори мрій» за підтримки Гостомельської селищної військової адміністрації.Така ініціатива є унікальною для України.

І от 20 липня 2024 року відбувся випуск 11 слухачів, які з жовтня 2023 року до червня 2024 року розвивали свої компетентності для успішного вирішення питань місцевого значення відповідно до принципів належного врядування.

Викладачі Школи – це передусім науково-педагогічні працівники кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

У випусковому заході взяли участь: Микола Кириченко –ректор УМО,член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, Заслужений працівник освіти України, доктор філософії; Ігор Найда – ініціатор заснування та керівник Школи, лідер громадської ініціативи «Сходи в майбутнє», партнер УМО; Володимир Мороз – завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології (ННІМП) УМО, кандидат наук з державного управління, доцент, викладач та співорганізатор Школи; Ія Дегтярьова, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, доктор наук з державного управління, професор, викладач і керівник Школи; Євген Медвєдєв – громадський діяч, волонтер, бізнес-тренер, викладач Школи та слухачі – випускники Школи.

Вітаючи випускників з успішним завершенням навчання, ректор УМО Микола Кириченко подякував випускникам за цілеспрямованість і небайдужість до суспільних питань. Він підкреслив сучасну надважливість розвитку компетентного громадянина та громадських організацій в процесі посилення стійкості громад та наближення Перемоги України в боротьбі за свою незалежність і територіальну цілісність. Також він подякував усім співорганізаторам і викладачам Школи – науково-педагогічним працівникам кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП за реалізацію такого довготривалого важливого об’єкта.

Також слова вдячності були від Ігоря Найди – ініціатора заснування Школи. Подяками коаліції «Гостомельщина - простори мрій» були відзначені організатори і викладачі Школи: Микола Кириченко, ректор УМО, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, Заслужений працівник освіти України, доктор філософії; Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків УМО, доктор педагогічних наук, професор; Тамара Бєлянкіна, координатор Школи; Володимир Мороз, завідувач кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, кандидат наук з державного управління, доцент, викладач та співорганізатор Школи; Ія Дегтярьова, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, доктор наук з державного управління, професор; Галина Бережна, доцент кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, кандидат економічних наук, доцент, викладач Школи; Оксана Ковтун, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, кандидат наук з державного управління, доцент, викладач Школи; Ольга Петроє, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, завідувач відділу дослідницької діяльності університетів Інституту вищої освіти НАПН України, доктор наук з державного управління, професор, викладач Школи; Юрій Мельник, доцент кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, кандидат юридичних наук, викладач Школи; Яніна Казюк, професор кафедри публічного управління і проектного менеджменту ННІМП УМО, доктор наук з державного управління, доцент, викладач Школи; Євген Медвєдєв, громадський діяч, волонтер, бізнес-тренер, викладач Школи.

Привітали випускників також  олодимир Мороз, Ія Дегтярьова, Євген Медвєдєв.

Від Гостомельської селищної військової адміністрації з привітальним словом виступила очільниця відділу культури молоті та спорту Катерина Павленко, яка подякувала усім причетним за реалізацію такого важливого проєкту, а також слухачам Школи за бажання змінювати умови життя в громаді і навчання для цього.

Слова вдячності організаторам та викладачам Школи висловили випускники – представники Гостомельської територіальної громади: Апанасенко Тетяна Миколаївна; Дебелий Андрій Володимирович; Дубровенко Ольга Іванівна; Карман Оксана Вікторівна; Лавріна Тетяна Вікторівна; Ліфанова Тетяна Анатоліївна; Павленко Катерина Михайлівна; Романченко Ірина Анатоліївна; Сантай Оксана Василівна; Федулова Аліна Валеріївна; Шпортко Валентина Петрівна.

Випускники підкреслили важливість формування команди однодумців у питаннях місцевого розвитку, якою вони стали за період спільного навчання. Усім було вручені сертифікати про закінчення Гостомельської школи належного місцевого врядування за підписами ректора УМО - Миколи Кириченка та лідера коаліції «Гостомельщина - простори мрій» – Ігоря Найди.

Модератором на заході був Володимир Мороз.

Координатором Школи належного місцевого врядування було призначено Тамару Бєлянкіну – випускницю УМО 2023 року за спеціальністю «Психологія», яка має значний управлінський досвід в реалізації місцевого врядування.

Всебічну підтримку та загальну координацію Школи здійснювала Наталія Муранова – проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків УМО. Всі учасники зібрання подякували їй за велику увагу та підтримку діяльності Школи.

Ія Дегтярьова – керівник Школи відзначила, що діяльність Школи не завершено, оскільки з осені 2024 року буде проводиться постпроєктна підтримка учасників Школи.

Усі учасники зібрання зійшлися в тому, що такі освітні проєкти, як Гостомельська школа належного місцевого врядування, повинні бути реалізовані в усіх громадах України.

Мріємо та діємо разом!