У БІНПО ПОПОВНЕНО БАНК КРАЩИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК

У БІНПО ПОПОВНЕНО БАНК КРАЩИХ ОСВІТНІХ ПРАКТИК

У Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України для організації освітнього процесу, поширення кращих освітніх практик в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України поповнено інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка» (https://profosvita.org/).

У період воєнного стану набуває особливої актуальності науково-методичний супровід безперервного професійного розвитку педагогів в умовах неформальної та інформальної освіти; надання дорадницької, консультативної, фасилітативної допомоги щодо впровадження педагогічних інновацій; узагальнення перспективного педагогічного досвіду; оволодіння новітніми виробничими технологіями. Інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка» уміщує 1518 методичних матеріалів для 120 професій, у 2126 – кращих освітніх практик за компетенціями на електронних носіях, 169 відеофільмів для 49 професій, узагальнені матеріали спеціалізованих виставок 2021 рік (презентації і каталоги), 6 збірників за компетенціями, вебпортфоліо «Формування кар’єрних орієнтацій здобувачів закладів професійної (професійно-технічної) освіти – умова підготовки конкурентоздатних фахівців на ринку праці».

У березні 2023 року інформаційно-аналітичний ресурс «Методична скарбничка» (https://profosvita.org/) поповнився кращими освітніми практиками з професій. Розміщено для освітян методичну розробку уроку теоретичного навчання, який проводився із застосуванням квест-технології з теми: «Business and private letters. Business correspondence» професії «Адміністратор» (авторка-розробниця: Світлана Осипенко, викладачка спецдисциплін ДНЗ «Піщанобрідський професійний аграрний ліцей»).

Авторська методичної розробки уроку з теми: «Земельне право. Ринок землі» розроблена Маріанною Курчак, викладачкою спецдисциплін ДНЗ «Свалявський професійний будівельний ліцей». Урок теоретичного навчання проводився з використанням інноваційних технологій (на прикладі технології Sketchnoting) та інтерактивних методів навчання.

Авторська методична розробка кейс-уроку з теми: «Зварювальна дуга» розроблена Іриною Лісна, викладачкою професійно-теоретичної підготовки ДНЗ «Полтавський професійний ліцей». Методична розробка уроку буде цікавою для педагогів професійних навчальних закладів у контексті вдосконалення їхньої професійної компетентності.

Авторська методична розробка позааудиторного навчального заходу на тему: «Конкурс професійної майстерності «Срібна таця»» з професії «Офіціант» ІІІ розряду (авторка-розробниця: Олена Конваленко, викладачка спецдисциплін ДПТНЗ «Полтавське вище професійне училище імені А.О. Чепіги). Конкурс складається з двох турів: теоретичного і практичного. Розроблено критерії оцінювання кожного з турів (завдань) конкурсу та оціночні відомості для членів журі.

Користуйтесь можливістю наповнитись новими ідеями для власного безперервного професійного саморозвитку задля відбудови України.

Запрошуємо до професійного партнерства!