У БІНПО ПРОЙШЛИ КОРОТКОСТРОКОВІ ТЕМАТИЧНІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

У БІНПО ПРОЙШЛИ КОРОТКОСТРОКОВІ ТЕМАТИЧНІ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ З ОХОРОНИ ПРАЦІ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

Із17 по 20 квітня 2023 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбулися тематичні курси підвищення кваліфікації педагогічних працівників з основ охорони праці та безпеки життєдіяльності.

Короткострокові курси за освітньо-професійною програмою «Основи охорони праці та безпека життєдіяльності в закладі професійної освіти» спрямовано на забезпечення безпеки і здоров’я учасників  освітнього процесу, оволодіння основними засобами і методами захисту від можливих небезпек, організацію та планування роботи з охорони праці, із пожежної безпеки тощо. Знання, отримані на курсах підвищення кваліфікації, допоможуть педагогічним працівникам підвищити ефективність своєї роботи та запобігти можливим небезпекам та ризикам в освітньому процесі.

Навчання за освітньо-професійною програмою «Основи охорони праці та безпека життєдіяльності в закладі професійної освіти» успішно закінчили 60 педагогічних працівників закладів професійної (професійно-технічної) освіти та фахової передвищої освіти з Дніпропетровської, Житомирської, Донецької, Хмельницької, Полтавської, Харківської, Черкаської, Чернігівської, Київської, Миколаївської областей та м. Києва.

Освітній процес було організовано за дистанційною формою навчання із використанням хмарного сервісу Microsoft Teams платформи Office 365, інформаційно-аналітичного ресурсу «Методична скарбничка», Консалтингового центру «Новітні педагогічні і виробничі технології».

Під час навчання у педагогічних працівників була можливість розвинути компетентності, у сфері аналізу нормативно-правових актів з охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах освіти, напрямів реформування системи охорони праці в Україні, уміння планувати та організувати роботу з охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладі освіти, використання цифрових технологій для забезпечення безпеки праці та життя, а також здатність вивчати заходи щодо розслідування та аналізу нещасних випадків.

Короткострокові курси за освітньо-професійною програмою «Основи охорони праці та безпека життєдіяльності в закладі професійної освіти» є кроком у забезпеченні безпеки і здоров’я освітянської  спільноти та встановленого здорового способу життя як педагогічних працівників, так і  здобувачів освіти.

Висловлюємо вдячність нашим слухачам за неймовірну активність, зацікавленість проблемами охорони праці та безпеки життєдіяльності в закладах професійної освіти. Ви зробили великий крок до покращення безпеки та здоров’я своїх здобувачів освіти, колег та себе особисто. Колектив БІНПО бажає вам подальших успіхів у використанні отриманих знань та навичок для покращення якості освіти та життя в цілому.