У БІНПО ПРОЙШЛИ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА КАТЕГОРІЄЮ «ПЕРСОНАЛ, ЯКИЙ ЗАЛУЧАЄТЬСЯ ДО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ НА ВИРОБНИЦТВІ»

У БІНПО ПРОЙШЛИ КУРСИ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ ЗА КАТЕГОРІЄЮ «ПЕРСОНАЛ, ЯКИЙ ЗАЛУЧАЄТЬСЯ ДО ПРОФЕСІЙНОГО НАВЧАННЯ НА ВИРОБНИЦТВІ»

З 09 по 20 вересня 2024 року на базі Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України пройшли курси підвищення кваліфікації слухачі за категорією «Персонал, який залучається до професійного навчання на виробництві».

Курси підвищення кваліфікації пройшли працівники Миколаївської філії «Газорозподільні мережі України» (тьютор – викладач Владислав Чертов) за освітньо-професійною програмою «Персонал, який залучається до професійного навчання на виробництві. Психолого-педагогічний мінімум». Освітньо-професійна програма передбачає підвищення рівня готовності персоналу до виконання інноваційних професійних завдань та функцій; опанування теоретичних знань, формування практичних умінь і навичок із професійної (виробничої) педагогіки, психології професійної діяльності, професіології і педагогіки праці, дидактики професійної освіти. Освітньо-професійну програму розроблено відповідно до комплексної теми науково-дослідної роботи БІНПО «Трендвотчінг ринку праці в системі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців в умовах повоєнного відновлення України» (0122U202007, 2022–2025 рр.).

Модель навчання «Персонал, який залучається до навчання на виробництві», розроблена і успішно впроваджена у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти, характеризується такими особливостями:

  • ураховує існуючий міжнародний досвід, зокрема акумулює міжнародний стандарт навчання SFIA (Skills for Information Age – навички інформаційного століття), спрямований на формування навичок soft skills.;
  • ґрунтується на принципах людиноцентрованого, компетентнісного, андрагогічного та діяльністного підходів у навчанні, що забезпечують впровадження адаптивного навчання (Adoptive learning);
  • поєднує теорію і практику без відриву від навчання або навчання на «робочому» місці (Vocational Study);
  • визначається інтерактивною взаємодією учасників, опосередкованим використанням  цифрових технологій та електронних освітніх ресурсів;
  • реалізує модульно-блочний принцип навчання.

Миколаївська філія «Газорозподільні мережі України» є єдиним ліцензованим оператором газорозподільних мереж у Миколаївській області. Її основні функції включають облік обсягів газу та його стабільний розподіл споживачам. Підприємстяво активно впроваджує встановлення датчиків тиску на газопроводах та систем контролю доступу на газорозподільних пунктах, що забезпечує безпеку та надійність газопостачання для населення області. 14 липня 2010 року компанія отримала статус публічного акціонерного товариства. 15 серпня 2023 року АТ «Миколаївгаз» стало частиною НАК «Нафтогаз України», а з 1 жовтня 2023 року розширено межі ліцензійної діяльності ТОВ «Газорозподільні мережі України», створивши Миколаївську філію цього підприємства.

Упродовж двох тижнів слухачі курсів підвищення кваліфікації опановували актуальні для сучасного фахівця навчальні модулі: «Психологія професійної діяльності в умовах виробництва», «Професійна (виробнича) педагогіка і педагогіка праці», «Методика професійної підготовки фахівця на підприємстві», «Освітні технології в професійній діяльності сучасного фахівця».

До проведення курсів залучено провідних науковців БІНПО, педагогів-практиків, ключових стейкголдерів: професорку Вікторію Сидоренко, професорку Ірину Кучеренко, доцента Володимира Кулішова, доцентку Світлану Масліч, старших викладачів - Світлану Шевчук, Іллю Пахомова, Марину Князєву, Дарину Головко, Андрія Геревенка, викладача Владислава Чертова. Цікаві теми занять та активна взаємодія з викладачами стали основою продуктивної діяльності слухачів на курсах підвищення кваліфікації, допомогли їм отримати цінний професійний досвід, що допоможе працівникам Миколаївської філії «Газорозподільні мережі України» у подальшій професійній діяльності.

За результатами проведення курсів БІНПО отримав лист-подяку від Миколаївської філії ТОВ «Газорозподільні мережі України» (в.о. директора Віталій Лазаренко) за високу організацію курсів підвищення кваліфікації, за підтримку та координацію, продуктивну працю та дружню і позитивну атмосферу під час занять, за отримання корисних кейсів, оптимізації набутих знань та навичок.

Колектив БІНПО щиро вдячний за високу оцінку діяльності професорсько-викладацького складу! Бажаємо нашим замовникам освітніх послуг нових професійних здобутків!