У БІНПО ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ OНЛАЙН-АКАДЕМІЇ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

У БІНПО ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ OНЛАЙН-АКАДЕМІЇ ЦИФРОВИХ ТЕХНОЛОГІЙ

10 травня 2023 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в рамках взаємонавчання науково-педагогічних працівників інституту відбулось чергове засідання Онлайн-академії цифрових технологій.

Майстер-клас «Створення презентації у середовищі Рrezi» було організовано кафедрою технологій навчання, охорони праці та дизайну.

Спікерка заходу Світлана Швидка, доцентка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, кандидатка фізико-математичних наук, доцент.

Світлана Швидка познайомила учасників майстер-класу з основними принципами та можливостями середовища Prezi. Презентації створюються безпосередньо у браузері, без необхідності встановлення додаткового програмного забезпечення на свій комп’ютер. Програма працює у вільному доступі (Prezi пропонує різні підписки для користувачів з різними потребами, від безкоштовного базового плану до платних планів з розширеними функціями та можливостями співпраці). Prezi відрізняється від традиційних програм для створення презентацій тим, що використовує неперервний та необмежений «панорамний» підхід. Замість послідовного слайдування Prezi дозволяє створювати презентації на великому панорамному полотні, де можна зумувати (збільшувати-зменшувати) та переміщатися між елементами. Це надає більш динамічний та нестандартний спосіб представлення інформації.

Учасники майстер-класу змогли не тільки ознайомитися безпосередньо з можливостями програмного продукту, але й опрацювати матеріал з методології основ подачі презентації як комунікативної навички та інструменту навчання. Інтуїтивно зрозумілий інтерфейс дозволяє легко створювати креативні елементи без будь-яких навичок програмування чи дизайну. Спікером семінару було продемонстровано покрокові алгоритми роботи в середовищі Prezi, надано інструкції щодо створення динамічних презентацій, використання анімаційних ефектів, структурування матеріалу та впровадження інтерактивних елементів.

Учасники майстер-класу прийшли до висновку, що оскільки Prezi працює у браузері, він підтримується на різних операційних системах (Windows, macOS і Linux), а також на різних пристроях. Презентація завжди виглядатиме однаково, незалежно від того, на якому комп’ютері її переглядають. Але перш ніж зануритися в роботу з програмним забезпеченням Prezi, важливо зрозуміти та прийняти новий підхід створення презентації та усвідомити, як думати не лише про слайди, а про концепцію.

Науково-педагогічні працівники БІНПО щиро вдячні доповідачці за цікаву та корисну інформацію ефективного використання можливостей сучасних цифрових технологій, надання учасникам необхідних знань та навичок для ефективного використання середовища Prezi в їхній професійній діяльності та покращення їхніх навичок презентації та комунікації.