У БІНПО ВІДБУВСЯ МАРАФОН БЕЗПЕКИ «БЕЗПЕКА ПРАЦІ ТА ОСВІТА В ЄДИНОМУ ЦИФРОВОМУ ПРОСТОРІ»

У БІНПО ВІДБУВСЯ МАРАФОН БЕЗПЕКИ «БЕЗПЕКА ПРАЦІ ТА ОСВІТА В ЄДИНОМУ ЦИФРОВОМУ ПРОСТОРІ»

11 березня 2024 року у Білоцерківському інституті неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся марафон безпеки за темою: «Безпека праці та освіта в єдиному цифровому просторі». Марафон розпочав цілу низки заходів з нагоди відзначення 45-річчя з дня заснування Інституту.

Організатори заходу – кафедра технологій навчання, охорони праці та дизайну.

Захід зібрав понад 230 учасників з усіх куточків України, зокрема Київської, Херсонської, Полтавської, Дніпропетровської, Київської, Чернігівської, Луганської, Донецької, Сумської, Харківської областей, серед них: педагоги закладів професійної (професійно-технічної) освіти; керівники та методисти навчально-методичних центрів професійно-технічної освіти; представники закладів фахової передвищої та вищої освіти; здобувачі вищої освіти; випускники БІНПО; роботодавці.

Мета заходу: розвиток працеохоронної, цифрової та інклюзивної компетентностей в умовах цифрової трансформації освітнього середовища. Під час заходу було обговорено низку актуальних питань: диджиталізація в охороні праці; практичні кейси цифрового інтерактивного навчання; безпечне та інклюзивне освітнє середовище ЗП(ПТ)О.

Модератор заходуГанна Кравченко, завідувачка кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну, докторка педагогічних наук.

Спікерами заходу виступили науково-педагогічні працівники кафедри технологій навчання, охорони праці та дизайну: Світлана Швидка, доцентка кафедри, кандидатка фізико-математичних наук, Галина Коссова-Сіліна, доцентка кафедри, кандидатка педагогічних наук, Андрій Геревенко та Дарина Головко, старші викладачі кафедри.

Із вітальним словом до учасників заходу звернулася Вікторія Сидоренко, директорка БІНПО, докторка педагогічних наук, професорка. Вікторія Вікторівна зосередила увагу учасників заходу на історії становлення інституту від Республіканського інституту підвищення кваліфікації працівників професійно-технічної освіти до сьогодення. Директорка завершила свою промову ювілейним гаслом: «45 років досвіду, інновацій та перемог. 45 років незламності, консолідації, непохитності».

Андрій Геревенко, старший викладач кафедри, презентував майстер-клас «Диджиталізація в охороні праці: мобільні додатки та інтерактивні платформи». Зокрема продемонстрував дорожню карту впровадження мобільних додатків, інтерактивних інструкцій; розкрив сучасні аспекти диджиталізації навчально-методичного забезпечення у сфері охорони праці.

Світлана Швидка, доцентка кафедри, кандидатка фізико-математичних наук, під час практичного семінару «Практичні кейси цифрового інтерактивного навчання» розкрила основні переваги цифрових інтерактивних технологій в освіті; ознайомила з використанням інтерактивної дошки Padlet для проведення опитування здобувачів освіти під час навчальних занять.

Дарина Головко, старша викладачка кафедри, поділилася ідеями та досвідом використання технологій штучного інтелекту для інтерактивного навчання та підвищення ефективності освітнього процесу.

Галина Коссова-Сіліна, доцентка кафедри, кандидатка педагогічних наук, провела відкритий мікрофон «Безпечне та інклюзивне освітнє середовище ЗП(ПТ)О. Галина Олександрівна зосередила увагу на особливостях та умовах створення безпечного та інклюзивного середовища в ЗП(ПТ)О, означила бар’єри та перешкоди щодо повноцінної інклюзії осіб з інвалідністю. У ході проведеного діалогу фахівці ЗП(ПТ)О активно ділилися своїм власним досвідом та думками з приводу використання сучасної юридично грамотної термінології щодо осіб з особливими освітніми потребами; визначали можливості адаптації в соціальне середовище та працевлаштування випускників ЗП(ПТ)О з особливими освітніми потребами.

Марафон безпеки можна подивитись на ютуб-каналі БІНПО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=LCoN990SYfY.

Дякуємо всім учасникам заходу за активну комунікацію та співпрацю!