У МЕЖАХ АКЦІЇ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ» ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ  В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

У МЕЖАХ АКЦІЇ «ПЕРЕМОЖНІ ОБРІЇ ОСВІТИ» ПРОВЕДЕНО ВЕБІНАР «УПРАВЛІННЯ ЗАКЛАДОМ ОСВІТИ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

Акцію «Переможні обрії освіти» започатковано з метою підтримки трансформації професійного розвитку педагогічних, науково-педагогічних працівників і керівників освіти. Організатори акції – Центральний інститут післядипломної освіти, Український відкритий університет післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

У межах акції 18 квітня 2022 року відбувся вебінар «Управління закладом освіти в умовах воєнного стану». Спікер – Тамара Сорочан, доктор педагогічних наук, професор, заслужений працівник освіти України, директор Центрального інституту післядипломної освіти, координатор проєкту «Український відкритий університет післядипломної освіти».

У семінарі взяли участь понад 50 осіб із різних типів закладів освіти: університетів, коледжів, закладів загальної середньої, професійно-технічної, післядипломної освіти. Серед слухачів були працівники закладів освіти, які знаходяться в гарячих точках або евакуйовані.

На вебінарі були розглянуті питання зміни місії, цілей і завдань діяльності, ціннісні основи управління, особливості організації освітнього процесу, роботи з учасниками освітнього процесу та громадськістю в умовах воєнного стану. Зроблено акцент на першочерговості забезпечення безпеки, в тому числі інформаційної та психологічної. Була приділена увага цифровізації освітнього процесу, створенню цифрових двійників закладів освіти, створенню системи електронного документозбереження.

З відгуків учасників вебінару:

Лукіна Тетяна Олександрівна: Дуже дякую за цікаву інформацію! Тримаємося і наближаємо премогу!

Горбачова Тетяна Вікторівна: Дякуємо! Корисна інформація! Разом до перемоги!

Копил Ольга Олександрівна: Дякую за вебінар! Все дуже структуровано, зрозуміло і корисно! Все буде Україна!

Людмила Прокопенко: Дякую Вам за дуже цікаву інформацію!

Наталія Трефяк: Щиро дякую за інформативний вебінар!

Маркевич Світлана: Дякую за цікавий  та корисний вебінар.

Михасюк Оксана: Щиро дякую за надану інформацію та Вашу працю в цей нелегкий час!

Азман Марія Дмитрівна: Дякую! Змістовно, без води, дуже корисно!

Бодик Остап: Величезне спасибі за насичено-практичний івент! Приємно знову чути і бачити Тамару Михайлівну!

Надія Любченко: Дякуємо! Дуже корисно і актуально! Разом до Перемоги!

Олена Білоножко: Дякую, Тамаро Михайлівно, за змістовне інформування, систематизацію процесів освіти під час воєнного стану! Тримаймося!

Недовізій Тетяна: Слава Україні! Дякуємо.

Жигалкіна Людмила: Дякую за корисну та змістовну інформацію

Марина Устенко Попасна: Дякую! Ви надаєте сил триматися та йти вперед!

Ольга Набока: Тамара Михайлівна, щиро дякуємо за інформативність та надзвичайну актуальність інформації. Для нас у Слов’янську це також вже вдруге і Ваш вебінар сьогодні як контрольна робота, яка допомогла визначити як добре цього разу ми виконали мобілізаційне та евакуаційне завдання. Слава Україні!

Переглянути вебінари акції «Переможні обрії освіти» можна на YouTube каналі ДЗВО Університет менеджменту освіти» НАПН України за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCvvxuIWlbzpWtE1pFjPoVcA

Детальна інформація про вебінари акції «Переможні обрії освіти»: https://uvu.org.ua/aktsiia-peremozhni-obrii-osvity/