У ННІМП ПРОЙШОВ МАЙСТЕР-КЛАС «СІМ ПРИЙОМІВ У РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ»

У ННІМП ПРОЙШОВ МАЙСТЕР-КЛАС «СІМ ПРИЙОМІВ У РОБОТІ З ДІТЬМИ З ОСОБЛИВИМИ ОСВІТНІМИ ПОТРЕБАМИ»

У рамках травневих профорієнтаційних майстер-класів кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України 03 травня 2023 року було проведено зустріч, зорієнтовану на здобувачів освітньо-наукової програми «Спеціальна освіта (за нозологіями)» на тему: «Сім прийомів у роботі з дітьми з особливими освітніми потребами».

У ході заходу доцент кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, національний консультанта з інклюзивності, кандидат педагогічних наук, доцент Ірина Калініченко ознайомила учасників із суттю та змістом основних прийомів роботи з дітьми з особливими потребами. Серед них: командна робота, усвідомлення і прийняття відмінностей, опора на сильні сторони дитини, розробка комунікативного паспорта, якісний моніторинг освітнього процес, диференціація, візуалізація.

У свою чергу Володимир Товстоган, доцент кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент зосередився у своєму виступі на особливостях роботи з дітьми з порушеннями зору і слуху слабкозорих і при тугоухості. Володимир Святославович надав учасникам практичні рекомендації та ознайомив із методиками навчання і корекції цих особливих порушень та корекції різних захворювань дітей.

На майстер-класі були присутні: директор ННІМП, професор кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, кандидат педагогічних наук, доцент Тетяна Рожнова; завідувач кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, доктор педагогічних наук, професор Ірина Сіданіч, а також всі науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти ННІМП.

До майстер-класу залучились понад 30 учасників, які зацікавилися питаннями вступу на освітньо-професійну програму «Спеціальна освіта (за нозологіями)» та надали позитивну оцінку виступів модераторів.

Все буде Україна!