УЧАСТЬ БІНПО У ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ: «ЦИФРОВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ПЕДАГОГА. АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗА НОВИМ ПОЛОЖЕННЯМ МОН»

УЧАСТЬ БІНПО У ПРАКТИЧНОМУ СЕМІНАРІ: «ЦИФРОВА КОМПЕТЕНТНІСТЬ ПЕДАГОГА. АТЕСТАЦІЯ ПЕДАГОГІЧНИХ ПРАЦІВНИКІВ ЗА НОВИМ ПОЛОЖЕННЯМ МОН»

05 жовтня 2023 року науково-педагогічні працівники Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяли участь у практичному семінарі: «Цифрова компетентність педагога. Атестація педагогічних працівників за новим положенням МОН».

Тематика практичного семінару: ефективна організація нововведень у закладах освіти з питань атестації педагогічних працівників за допомогою Єдиної атестаційної системи (ЄАС) та можливості нової цифрової платформи, яка може бути корисною у роботі закладів післядипломної педагогічної освіти.

Участь в онлайн-події взяли науково-педагогічні працівники кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін: професорка Оксана Линчак, доцентка кафедри Олена Юденкова, старші викладачі Андрій Геревенко, Оксана Петрушак, Марина Князєва, Ольга Лебідь, лаборант кафедри Анастасія Костина та здобувачі освіти за спеціальністю 011 Освітні, педагогічні науки, освітня програма «Педагогіка вищої школи», слухачі курсів підвищення кваліфікації.

Спікер конференції: Олександр Дячук, представникЄАС.

Використання ЄАС має на меті ефективно організувати та спростити процес підвищення професійної кваліфікації освітян, що є важливим кроком до подальшої модернізації системи освіти.

Єдина атестаційна система (ЄАС) – платформа для цифровізації атестаційного процесу. Заклади освіти отримали доступ до цифрового формату атестаційного процесу педагогів та керівників установ у рамках реалізації Меморандуму про партнерство та співпрацю між «Національна платформа педагогічних установ» та Державною науковою установою «Інститут модернізації змісту освіти», підписаного 23 травня 2022 року. Із 15 жовтня 2022 року навчальним закладам надається доступ до атестаційних кабінетів педагогів. ЄАС об’єднує всю ланку атестаційного процесу – заклади освіти, атестаційні комісії, ІППО та суб’єкти підвищення кваліфікації.

Застосування Єдиної атестаційної системи закладами освіти сприятиме створенню нового сучасного освітнього середовища, передумов для інноваційної діяльності, впровадження цифровізації в управлінські процеси діяльності, підвищенню мотивації педагогічних працівників до безперервного навчання завдяки самоконтролю цього процесу.

Освітній процес тільки тоді може вважатися досконалим, якщо він забезпечує успішне задоволення суспільних запитів сьогодення, визначає загальні підходи щодо вирішення майбутніх проблем. А ефективна організація нововведень у закладі освіти залежить від розвитку його потенціалу, професійної компетентності педагогічного колективу до роботи в умовах пошуку, створенні науково-методичної та матеріально-технічної підтримки інноваційних змін.

Щиро дякуємо усім, хто займається цифровими трансформаціями з різних питань в освіті. Дякуємо організаторам за актуальний практичний семінар. Приєднуємося до Єдиної атестаційної системи задля спрощення усіх атестаційних процедур.