УЧАСТЬ БІНПО В ПРОЄКТІ: «АНТИКРИЗОВА ПЛАТФОРМА «ЄДНАЄМО БІЗНЕС ДОНЕЧЧИНИ ТА ЛУГАНЩИНИ – ПЕРЕМАГАЄМО РАЗОМ!» (ПРОГРАМА ООН)

УЧАСТЬ БІНПО В ПРОЄКТІ: «АНТИКРИЗОВА ПЛАТФОРМА «ЄДНАЄМО БІЗНЕС ДОНЕЧЧИНИ ТА ЛУГАНЩИНИ – ПЕРЕМАГАЄМО РАЗОМ!» (ПРОГРАМА ООН)

У вересні 2022 року за підтримки Програми розвитку Організації Об’єднаних Націй (ПРООН) в Україні спільно з Агенцією регіонального розвитку Луганської області розпочато проєкт: «Антикризова платформа «Єднаємо бізнес Донеччини та Луганщини – перемагаємо разом!». В освітян з’явилася актуальна можливість отримати знання та розвинути підприємницькі компетентності.

Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України на проєкті представляє Андрій Геревенко, старший викладач кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін.

У реаліях сьогодення Україна, опираючись на європейський досвід, крокує впевненим шляхом розвитку підприємницьких компетентностей у закладах професійної освіти. Дослідження саме цього напряму стають цікавими та важливими на шляху до покращення фінансово-економічного, матеріально-технічного, навчально-виробничого становища та державно-приватного партнерства.

Заклади освіти, які готові розвивати на своїй базі підприємництво за напрямом своєї професійної діяльності (виробництво, надання послуг та інше), мають можливість вивести професійно-технічну освіту на новий рівень надання освітніх послуг, готувати конкурентоспроможного робітника, співпрацювати зі стейкголдерами та працевлаштувати випускників ЗП(ПТ)О.

Програма проєкту включає онлайн-заходи, які триватимуть упродовж вересня-листопада 2022 року та фокусуватимуться на таких напрямах:

  • Ефективні напрями бізнесу під час війни в Україні;
  • Грантові заявки програми «єРобота» від уряду України;
  • Визначення шкоди та обсягу збитків, завданих підприємствам та організаціям внаслідок пошкодження або знищення їхнього майна;
  • Алгоритм формування успішного підприємця;
  • Як написати бізнес-план та «продати» свій продукт вперше;
  • Активність, діяльність та послуги системи торгово-промислових палат України в кризовій і нестандартній ситуації;
  • Як створити власний бренд. Маркетингова стратегія. Інструменти маркетингу в соціальних мережах;
  • Надихаюче лідерство у бізнес тощоі.

Перші вебінари провів спікер Іван Кульчицький, кандидат економічних наук, підприємець, експерт зі стратегічного та проєктного управління в Агенції Європейських Інновацій, сертифікований бізнес-коуч та ментор з інноваційного підприємництва,який зреалізував понад 50 міжнародних і національних проєктів. Вебінари присвячено таким темам: «Алгоритм формування успішного підприємця», «Підготовка до подачі заявки з бізнес-ідеєю та презентація». Розглянуто питання актуальних кейсів, алгоритму підприємницької діяльності (ідея, бізнес-план, джерела фінансування, виробництво, продаж, сервіси, менеджмент, товари та послуги, реклама, маркетинг), підготовки та презентації бізнес-ідеї.

Дякуємо спікерам за змістовні та дуже актуальні заходи щодо розбудови миру.