УЧАСТЬ БІНПО В ПРОЄКТІ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ» У ПАРНЕРСТВІ З FREEUA – КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР  («ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ»)

УЧАСТЬ БІНПО В ПРОЄКТІ USAID «ЕКОНОМІЧНА ПІДТРИМКА УКРАЇНИ» У ПАРНЕРСТВІ З FREEUA – КРЕАТИВНИЙ ПРОСТІР («ФІНАНСОВА ГРАМОТНІСТЬ»)

У період з 14 березня 2023 року по 06 квітня 2023 року Білоцерківський інститут неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України взяв участь в онлайн-навчанні за напрямом «Фінансова грамотність», який проводиться в рамках проєкту USAID «Економічна підтримка України» у партнерстві з «FreeUA – Креативний простір».

Курс складався з восьми модулів, навчання проходило двічі на тиждень у ранковий або вечірній час.

Тренерки курсу з фінансової грамотності: Анна Голдобіна та Тетяна Романенко.

У навчальному курсі від БІНПО взяв участь Андрій Геревенко, старший викладач кафедри методики професійної освіти та соціально-гуманітарних дисциплін БІНПО.

Курс навчання передбачав опанування таких тем:зміна підходів у використанні знань з фінансової грамотності;пошук та тестування бізнес-ідеї; бюджет та методи ведення обліку родинного бюджету; аналіз цільової аудиторії;корисні фінансові звички, які допомагають досягати фінансові цілі;просування товару/послуги на ринку; фінансовий план в умовах невизначеності;написання бізнес-планів.

Протягом навчання тренерами були презентовані цікаві інструменти, досвід реалізованих проєктів, step by step етапів написання проєктів тощо. Навчання пройшло змістовно, зрозуміло і на професійному рівні. Учасники курсу навчилися:

  • планувати та будувати власний бюджет;
  • управляти доходами та витратами;
  • ефективно управляти сімейним бюджетом з різним доходом членів сім’ї;
  • відкрити власну справу та зробити її прибутковою.

Даний курс допоміг всім учасникам розібратися з основними поняттями фінансової системи та розвинути важливі навички, які потрібні кожній людині.

БІНПО вдячний організаторам та тренерам за надання можливості проходження онлайн-навчання за курсом «Фінансова грамотність». Для науково-педагогічного колективу БІНПО цей курс корисний, знання якого нададуть додаткові можливості у реалізації фінансових проєктів в системі професійної освіти.