УЧАСТЬ ДЕЛЕГАЦІЇ ДВНЗ «УМО» У МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ ЛІДЕРІВ ОСВІТИ (WELF) – 2018 (Республіка Корея)

УЧАСТЬ ДЕЛЕГАЦІЇ ДВНЗ «УМО» У МІЖНАРОДНОМУ ФОРУМІ ЛІДЕРІВ ОСВІТИ (WELF) – 2018 (Республіка Корея)

       З 12 по 22 липня 2018 року відбувся офіційний візит делегації ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України у складі  ректора УМО, члена-кореспондента Академії наук вищої освіти України, доктора філософії Миколи КИРИЧЕНКА, директора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології УМО, доктора наук з державного управління, професора Олени АЛЕЙНІКОВОЇ до Республіки Корея для участі у VI Світовому форумі лідерів освіти (WELF) – 2018 (WORLD MIND EDUCATION LEADERS FORUM)  за  темою  «Освіта,  що  виховує  характер – ключ  до  успіху».

     Організаторами та спонсорами WELF – 2018 виступили International Youth Fellowship, Kookje Daily News, Busan Metropolitan City, Korea Herald та Korea Tourism Organization.  Місце  проведення – м. Бусан (Busan Nurimaru APEC Hall).

     WORLD MIND EDUCATION LEADERS FORUM – 2018 пропонує свіжий погляд на вирішення нагальних проблем сьогодення молоді.  Метою є реальне встановлення взаєморозуміння за допомогою формування здорового мислення у різних верствах суспільства. Спільноти різних країн давно визнали, що вирішення проблем майбутнього залежить від самих людей, тому необхідно докладати спільних зусиль спільно зі світовим співтовариством для виховання та використання кваліфікованих людських ресурсів, озброєних знаннями та сильним характером. Базуючись на підтримці й увазі урядів та керівників освіти в усьому світі  (що проявляється через проведення різноманітних міжнародних заходів та програми «Освіта, що виховує характер талановитої молоді»), INTERNATIONAL YOUTH FELLOWSHIP (IYF) в 2013 році започаткувала проведення щорічних  Світових форумів лідерів освітиWELF, щоб визначити сутність проблем, з якими сьогодні стикається система вищої освіти та провести низку  змін  в  міжнародному  освітньому  обміні  та  співпраці.

        Історія  проведення Світових  форумів лідерів освіти – WELF:

2013: участь 6 країн, 20 керівників освіти; тема: «Глобальна інфраструктура культивування лідерських якостей»

2014:  участь 23 країн, 46 керівників освіти; тема: «Керування характером»

2015: участь 17 країн, 34 керівників освіти; тема: «Освіта, що виховує характер: сучасність і майбутнє»

2016: участь 22 країн, 49 керівників освіти; тема: «Освіта, що виховує характер: сучасність і майбутнє»

2017: участь 26 країн, 68 керівників освіти; тема: «Освіта, що виховує характер: виховання керівників, які потрібні для четвертої промислової революції»

       В роботі WELF – 2018  взяли участь міністри освіти, урядовці, ректори, проректори, декани, інші керівники освітніх закладів, мери міст і інші  посадові особи з 30 країн світу та більше 4000 студентів з 50 країн, в тому  числі  більше  30  представників  молоді  з  України.  

До складу делегації з України, крім представників нашого Університету, також увійшли ректор Рівненського обласного інституту післядипломної педагогічної освіти Алла ЧЕРНІЙ (м. Рівне), директор школи № 33 (м. Харків) Олена  КАРПЕНКО  та  доцент кафедри дошкільної, початкової та професійної освіти Харківського Національного педагогічного університету імені  Г. Сковороди  Лада  ФІЛАТОВА.

       Програмою  WELF – 2018   було передбачено велику кількість різнопланових заходів, зокрема, доповіді, тематичні  презентації та дискусії щодо необхідності розвитку сучасного освітнього мислення та шляхи його застосування по темі Форуму «Освіта, що виховує характер талановитої молоді», проведення Конференції, творчих конкурсів,  презентації  хостингу  IYF - табору світової культури WELF – 2018,  зарубіжний  освітній ярмарок  IYF,  зустрічі світових лідерів освіти з керівниками Конференції студентських представників університетів, відвідування  цілого ряду відомих університетів Республіки Корея та Lincoln School, виступи  зірок  світової  культури, перегляд  учасниками Форуму  всесвітньовідомих  вистав  Easter Cantata  та  Christmas  Cantata  та  ін.

      Найголовнішою передумовою здорового суспільства є наявність правильного мислення у його членів. Цей спосіб мислення не можна побачити очима, він схожий на план будівництва. Як форма і структура будівлі змінюються згідно з проектом, так і життя змінюється в залежності від способу мислення людини. Якщо ми хочемо змін у житті, найперше і найголовніше необхідно визначити, де б ми хотіли змін. Коли ми змінюємо своє відношення та  мислення, наше життя і обставини також змінюються. Блискучий успіх Південної Кореї став можливий завдяки особливому мисленню – «Mind», властивому корейському народу. Його секрет у тому, щоб кидати виклик неможливому, рішуче протистояти обставинам, прагнути до втілення мрії, якою б фантастичною вона не здавалась.

        У нашому суспільстві, на жаль, молодь часто направляє свою життєву силу, енергію і таланти не завжди у конструктивну сторону. Це відбувається через неправильно сформоване мислення. У результаті молоді люди становляться залежними від своїх бажань та стають на шлях злочинів. Зробивши перший раз помилку у своєму житті, вони мають бажання жити по-новому.  Але, не маючи внутрішньої сили перемогти життєві проблеми та труднощі, молоді люди зневірюються у собі.  Також цьому сприяє те, що вони  відчувають  до  себе  байдуже  ставлення  з  боку  суспільства.

       Булінг у навчальних закладах, проблеми взаєморозуміння членів суспільства, порушення професійної етики – всі ці проблеми виникають тому, що не приділяється достатньої уваги до побудови професійного діалогу між людьми. 

        Всі ці та багато інших проблем молоді були у центрі уваги роботи VI Світового форуму лідерів освіти (WELF) – 2018.

       У ході участі у VI Світовому форумі лідерів освіти (WELF) – 2018 відбулися офіційні зустрічі української делегації із засновником International Youth Fellowship Ock Soo PARK, Президентом WELF Sang Yong KIM, Президентом Jinju Chamber of commerce & industry Kum Dae HO, Президентом Korea Herald Ko Yeong JIN,  ректором Tongmyong  University Jung Hong SUB,ректором Gyeongsang National University Sang-Gyeong LEE, ректором Suseong University Seon-Soon KIM, директором, викладачами  Lincoln School (школу було створено для дітей, що втратили мрію та зацікавленість до існуючої освітньої системи) та професорами Міжнародного інституту розвитку інтелекту (Іnternational Mind Education Institute - IMEI,  Республіка  Корея) з яким тісно співпрацює наш Університет.

      У процесі переговорів було окреслено нові напрямки розвитку світової освіти, що має бути спрямована на вдосконалення не лише професійних умінь і навичок здобувачів вищої освіти, але й на формування внутрішнього світу молодих людей, питання обміну досвідом, зосереджена увага на шляхах впровадження Mind-освіти в освітній процес Університету, а також перспективи організації Міжнародного літнього мовного табору International Youth Fellowship в Україні, в ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» за сприяння «Іnternational Mind Education Institute».

       18 – 19 липня 2018 року  в  рамках  Форуму проходила Конференція WELF – 2018.  На Конференції з актуальними доповідями виступили ректори та проректори університетів світу: Amity University (India), Tshwane University of Technology (South Africa), National College of Education Ho Chi Minh City (Vietnam), University of vocational Technology (Sri Lanka), University of Liberia (Liberia), The superior Pedagogical Institute – Gombe (Democratic Republic of the Congo) та інші.  Від  України  на  Конференції  виступив ректор ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», член-кореспондент Академії наук вищої освіти України  Микола КИРИЧЕНКО.  

         По закінченні Конференції WELF – 2018 відбулася церемонія вручення Сертифікатів та цінних кришталевих  Нагород  учасникам  WELF – 2018.

       19 липня ц. р. у Centum Hotel (м. Бусан) відбулася церемонія підписання MEMORANDUM OF UNDERSTANDING (MOU) між Університетами й INTERNATIONAL YOUTH FELLOWSHIP та між самими Університетами країн світу, що досягли домовленостей про укладення Меморандуму. Ректором ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» Миколою КИРИЧЕНКОМ було підписано MOU з INTERNATIONAL YOUTH FELLOWSHIP та Університетами ряду країн, зокрема, Cote d`ivore, Democratic Republic of the Congo, India, Republic of Kazakhstan, Philippines та ін.

      Також, в ході перемовин на Форумі досягнуто попередніх домовленостей про співробітництво та заключення MOU з University of vocational Technology (Sri Lanka), Ngwane Teachers College (Swaziland), Tshwane University of Technology (South Africa) та National College of Education Ho Chi Minh City (Vietnam) та рядом провідних університетів Республіки Кореї.

        Колектив науково-педагогічних працівників Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» під керівництвом директора, доктора наук з державного управління, професора Олени АЛЕЙНІКОВОЇ другий рік поспіль підтримує зв’язки та співпрацює з «Іnternational Mind Educational Institute»  (Республіка Корея), постійно опікується розширенням світогляду кожного студента, організовує та сприяє проведенню заходів, що формують у молодих людей розуміння сучасних реалій, загроз та негативних явищ у багатовимірному сучасному  світі.

       В умовах сучасного інформаційного світу молоді люди прагнуть досягти успіху будь-якою ціною, адже це єдиний шлях до забезпеченого життя. Проте найчастіше вони не мають внутрішньої сили впоратися з труднощами, які зустрічаються на життєвому шляху. Завдання сучасної системи освіти – допомогти студентам виховати інноваційне мислення.

      Формування здорового способу мислення молоді – запорука здорової нації, адже молоді люди з твердою життєвою позицією та чітким баченням свого майбутнього можуть досягти успіху всупереч зовнішнім обставинам.

        Саме над вирішенням таких проблем та викликів сучасності працював VI  Світовий  форум  лідерів  освіти  (WELF) – 2018.

  • Делегація України на Форумі з друзями і партнерами.
  • Виступ перед Лідерами !!!
  • Вручення іменної нагороди Форуму
  • Творчий конкурс - ми Лідери !!!      Команда України стала переможницею творчих конкурсів на Форумі !!!
  • Учасники  Форуму.
  • З директором Глобального Інституту Розвитку Інтелекту (Республіка Корея), проф. О Сон Гюн
  • В Університеті м. Сиджу.
  • "Муки" творчості - створення концепції реалізації освіти Лідерства в конкретно заданих умовах.
  • На зустрічі.
  • В залі Форуму.
  • Виступ  на  Форумі.
  • Учасники  Форуму.
  • Лідери сьогоднішні і майбутні.
  • Підписання Меморандуму про співпрацю.
  • Перемовини з майбутніми партнерами.
  • Переговори з колегою-ректором про співпрацю наших університетів.
  • Зустріч з видавцями.
  • В Університеті м. Сиджу.
  • Переговори з колегою-ректором про співпрацю наших університетів.
  • З ректором корейського Університету SUSEONG (м. Тегу) - будемо співпрацювати !!!
  • Момент заключення Угоди про співпрацю.
  • Будемо дружити Університетами !!!
  • З колегою із В'єтнаму.
  • В нас багато спільного для творчої співпраці !
  • Процеси світової глобалізації зближують і Університети і лідерів освіти різних країн та континентів. Сучасні технології дозволяють тісно співпрацювати не залежно від того, в якому місці планети знаходяться партнери !!!
  • На зустрічі в одному з корейських університетів.
  • В залі Форуму.
  • Конгрес-хол  Форуму.
  • В залі Форуму.
  • Відвідування Лінкольн-школи в м. Сеул
  • Привіт Україні з Кореї !!!
  • Сьогодні щасливі діти - завтра нові молоді лідери Кореї !!!
  • Фрагмент виступу.