УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМО У ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПЛАТФОРМИ ENGLISH4UKRAINE

УЧАСТЬ ПРЕДСТАВНИКІВ УМО У ПРЕЗЕНТАЦІЇ ПЛАТФОРМИ ENGLISH4UKRAINE

26 липня 2024 року в Маріупольському державному університеті відбулася презентація платформи для вивчення англійської мови English4Ukraine у змішаному форматі. Кількість учасників – понад 350, серед яких здобувачі вищої освіти, науковці, науково-педагогічні представники, представники громадськості. Від ДЗВО «Університет менеджменту освіти» учасниками заходу були – проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова та директор Центру міжнародного співробітництва та освіти Світлана Грицай.

English4Ukraine це українська версія британської платформи Reallyenglish, яка вже понад 20 років використовується корпораціями та закладами освіти всього світу. В межах співпраці компанія Reallyenglish.com Limited передала Маріупольському університету ліцензійні права на платформу для популяризації вивчення англійської мови в Україні.

Модератор заходу – ректор МДУ Микола Трофименко, який презентував університет та подякував британським партнерам за довіру щодо реалізації спільного проєкту.

Важливу роль у наданні прав на платформу саме Маріупольському університету відіграв британо-український проєкт Twinning, заснований Cormack Consultancy Group. Серед присутніх – засновник і керівник компанії Чарльз Кормак, який наголосив на важливості підтримки Великою Британією академічних спільнот України під час війни.

Платформа English4Ukraine – це інструмент для покращення мовних компетентностей, що зазначив директор компанії Reallyenglish.com Limited Найджел Кіллік.

З платформою English4Ukraine та її функціоналом учасників заходу ознайомив провідний фахівець відділу технічних засобів навчання МДУ Дмитро Томась. Платформа містить 30 навчальних курсів для різних рівнів володіння мовою, які охоплюють загальну, ділову, академічну, спеціалізовану (ESP) англійську, підготовку до тестувань IELTS, TOEIC і TOEFL. За допомогою уроків можна покращити навички говоріння, аудіювання та письма, розширити словниковий запас.

Завдяки британським донорам платформа буде доступною на безоплатній основі після підписання відповідного меморандуму. На перших етапах Маріупольський університет планує співпрацювати з університетами-учасниками Twinning, а також державними інституціями, для яких знання іноземної є обов’язковим відповідно до прийнятого Закону про застосування англійської мови в Україні.

Після презентації відбувся круглий стіл, в якому взяли участь: народний депутат, голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій Сергій Бабак; заступник міністра освіти і науки України Михайло Винницький; радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду радниця-уповноважена Президента України з питань Фонду Президента України з підтримки освіти, науки та спорту Ольга Будник та інші.

За матеріалами: https://mu.edu.ua/news/english4ukraine-zapusk-platformi-dlya-vivchennya-angliyskoji