УЧАСТЬ У 26-МУ ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ З ПОЛІТИЧНИХ НАУК «НОВІ НАЦІОНАЛІЗМИ У ВІДКРИТОМУ СВІТІ» IPSA & AISP

УЧАСТЬ У 26-МУ ВСЕСВІТНЬОМУ КОНГРЕСІ З ПОЛІТИЧНИХ НАУК «НОВІ НАЦІОНАЛІЗМИ У ВІДКРИТОМУ СВІТІ» IPSA & AISP

10–15 липня 2021 року відбувся 26-й Всесвітній конгрес з політичних наук «Нові націоналізми у відкритому світі» IPSA & AISP (26th World Congress of Political Sciense «Talking Politics: How Politicians and the Media Construct and Shape Public Discourse and Public Opinion»), який вперше за 72 роки своєї історії мав онлайн формат. У роботі конгресу прийняло участь близько 2800 вчених із 100 країн світу.

Кандидат психологічних наук, доцент, доцент кафедри психології управління Центрального інституту післядипломної освіти ДЗВО «УМО» І.О. Бондаревська отримала грант від організаторів конгресу на участь для представлення результатів дослідження «Національна ідентичність та громадянська активність опору: роль довіри новинним медіа». Дослідження було проведено в 2018 році в рамках всеукраїнського експерименту «Стандартизація наскрізної соціально-психологічної моделі масового впровадження медіаосвіті у вітчизняну педагогічну практику» лабораторії психології масової комунікації та медіаосвіти Інституту соціальної та політичної психології НАПН України під науковим керівництвом доктора психологічних наук Л.А. Найдьонової. У дослідженні взяли участь 1439 респондентів з 18 областей України, учні 8, 10 класів у віці від 13 до 16 років, 832 дівчини і 671 юнаків.

За запрошенням професора Офера Фельдмана (почесного голови правління директорів наукового комітету з політичної психології та професора Університету Досіся в Японії) Ірина Бондаревська також виступила дискусантом в панелі Talking Politics: How Politicians and the Media Construct and Shape Public Discourse and Public Opinion. Також на засіданні правління директорів наукового комітету з політичної психології Ірину Бондаревську обрали членом правління.

Під час роботи конгресу були досягнути домовленості про проведення спільних крос-культурних досліджень з соціальної та політичної психології з подальшою публікацією результатів в розділах монографій категорії А, які випускаються за редакцією вчених, що входять до правління наукового комітету з політичної психології, а також про можливість здійснення взаємних наукових візитів.