УЧАСТЬ У ВОРКШОПІ «ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ» У РАМКАХ ПРОГРАМИ UKRAINE GLOBAL FACULTY

УЧАСТЬ У ВОРКШОПІ «ПРАКТИКА ВИКОРИСТАННЯ ШТУЧНОГО ІНТЕЛЕКТУ» У РАМКАХ ПРОГРАМИ UKRAINE GLOBAL FACULTY

04 травня 2023 року науково-педагогічні працівники кафедри педагогіки, психології та менеджменту Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України на чолі з проректором з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталією Мурановою та директором інституту Вікторією Сидоренко взяли участь у воркшопі «Практика використання штучного інтелекту» на платформі UKRAINE GLOBAL FACULTY.

Провів воркшоп Михайло Пацан, інвестор, підприємець, експерт із питань міжнародних фінансових ринків і криптовалют, фінансовий радник засновника Web3-університету професій майбутнього «Learn to Earn Global», засновник блокчейн-платформи «Amsets».

Михайло Пацан побудував свій капітал, займаючись трейдингом та інвестуванням на фондовому ринку. Автор численних статей для ділових видань, спікер спеціалізованих та міжнародних конференцій. У період з 2014 по 2016 рр. проходив навчання в Массачусетському університеті за спеціальністю «Прикладна математика» та Університеті Стенфорда за спеціальністю «Економіка». З 2011 консультує та навчає інвесторів. У 2016 році спільно з партнерами започаткував Академію фінансової грамотності та інвестування. За 5 років студентами Академії стали підприємці, топ-менеджери та спеціалісти з 27 країн. З 2019 року співзасновник інвестиційного додатку з керування капіталом на основі штучного інтелекту. У 2021 разом із партнерами продав інвестиційний додаток одній з найбільших Fin-tech компаній України. У 2022 започаткував глобальний WEB3-університет новітніх професій «Learn To Earn Global». Займається волонтерською та благодійною діяльністю, виступає спікером конференцій з темою антикризової фінансової грамотності та інвестування.

Зміст воркшопу базувався на розкритті питань: що таке ШІ; його види та застосування; популярні ШІ: ChatGPT, MidJourney, Dall-E 2, Whisper та інші text-to-something нейромережі; ChatGPT, правила написання промптів; приклади застосування різних нейромереж для маркетингу, продажу, рекрутингу бізнес-процесів та особистої продуктивності.

Михайло Пацан розповів, що в сучасному світі швидкий розвиток технологій змінює спосіб нашого життя та роботи. Однією з найбільш обговорюваних технологій ХХІ століття є штучний інтелект (AI). Завдяки своїй здатності виконувати складні завдання, вчитися на даних і приймати рішення, штучний інтелект вже справляє величезний вплив у багатьох галузях. Михайло Пацан порушив питання, яке сьогодні найбільше турбує суспільство: чи замінить штучний інтелект людину на робочому місці. За його твердженням, ШІ замінить деякі робочі місця в майбутньому. Однак важливо розуміти, що штучний інтелект не замінить усі професії та не матиме однакового впливу на всі галузі. ШІ матиме більший вплив на роботи, які вимагають повторюваних завдань, тоді як на роботи, які вимагають креативності, емпатії та критичного мислення, це буде мати менший вплив.

Учасники воркшопу мали можливість на практиці ознайомитися з особливостями використання штучного інтелекту.

Науково-педагогічні працівники БІНПО отримали за участь у воркшопі відповідні сертифікати.

Дякуємо організаторам та доповідачеві за цікавий і корисний захід, практичні навички та вміння!