Україно-австрійський проєкт «Лідерство і менеджмент в умовах війни»

Україно-австрійський проєкт «Лідерство і менеджмент в умовах війни»

14 грудня 2023 року вебінаром завершився україно-австрійський проєкт «Лідерство і менеджмент в умовах війни», який реалізовувався упродовж 2023 року за підтримки Аташе з питань освіти Посольства Австрійської Республіки в Україні, Уповноваженого з питань освіти Міністерства освіти, науки та досліджень Австрії Домініка Айзенманна та OeAD (Австрійської служби міжнародної співпраці в галузі освіти і досліджень). У ньому взяли участь проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків ДЗВО «Університет менеджменту освіти» Наталія Муранова, заступник директора Центрального інституту післядипломної освіти Лариса Оліфіра, завідувачі кафедр Центрального інституту післядипломної освіти Лариса Сергеєва та Ольга Просіна спільно з представниками Вінницької академії безперервної освіти, Київського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних кадрів, Закарпатського інституту післядипломної педагогічної освіти, Одеської академії неперервної освіти.

Вебінар проходив у форматі воркшопу і завершував блок практичних занять, присвячених інтеграції діалогічних методів і технологій до формату онлайн-освіти.

Тренеркою зазначеного вебінару стала експертка з Австрії – Евелін Дехант-Тухеслау, фахівець з коучингу, організаційного консультування та супроводу розвитку шкіл. Під її керівництвом учасники мали змогу практично зануритися й апробувати у форматі онлайн метод «Акваріум», проаналізувати його особливості у порівнянні з очним форматом і можливості впровадження в професійній діяльності в сучасних умовах.

На завершення вебінару Домініком Айзенманном були підведені підсумки за всією програмою проєкту та, як результат, надані учасникам сертифікати.

Щиро вдячні Домініку Айзенманну, Евелін Дехант-Тухеслау та всім австрійським експертам, задіяним у проєкті «Лідерство і менеджмент в умовах війни», за отриманий у ньому інноваційний досвід і практичний інструментарій, довірчу, творчу та психологічно комфортну атмосферу, продуктивну співпрацю і очікуємо продовження в нових проєктах з актуальних проблем освіти України в умовах воєнного стану та повоєнної відбудови.