В УМО ВІДБУЛАСЯ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ВРУЧЕННЯ ДИПЛОМІВ МАГІСТРАМ

В УМО ВІДБУЛАСЯ УРОЧИСТА ЦЕРЕМОНІЯ ВРУЧЕННЯ ДИПЛОМІВ МАГІСТРАМ

30 червня 2022 року в Навчально-науковому інституті менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в безпечних умовах відбулися урочистості з нагоди вручення дипломів здобувачам вищої освіти другого (магістерського) рівня.

Церемонія вручення дипломів відбувалася у святковій конференц-залі Президії Національної академії педагогічних наук України, що створювало незвичайно хвилюючу та радісну атмосферу не зважаючи на воєнний стан в Україні. До університетської спільноти випускників-магістрів та викладачів приєдналися рідні та близькі, які прийшли продемонструвати єдність українського суспільства під час російської агресії.

Університет менеджменту освіти випустив зі стін рідної alma mater 137 магістрів за спеціальностями: 011 «Освітні, педагогічні науки», 073 «Менеджмент», 053 «Психологія», 281 «Публічне управління та адміністрування», 076 «Підприємництво, торгівля і біржова діяльність», 051 «Економіка».

Випуски магістри-2022 не змогли зібратися у святковій залі у повному складі, бо війна розкидала і роз’єднала їх сім’ї по всьому світу. Хтось із них перебуває зараз у Польщі, Чехії, Словаччині, Німеччині, Нідерландах, Ірландії, хтось у лавах ЗСУ та ТО. Саме тому урочистості було організовано у змішаному форматі, щоб зі всіх куточків світу вони змогли долучитися онлайн до святкового зібрання. Це створило можливості для всіх, хто за межами зали, бути не тільки подумками разом. 

Модератором заходу була директорка ННІМП, кандидатка педагогічних наук, доцентка Тетяна Рожнова.

Зібрання було відкрито гімном України та хвилиною мовчання – вшанування пам’яті загиблих українських Героїв за незалежність та свободу нашої держави.

Серед почесних гостей свята ‑ дійсний член (академік) НАПН України, доктор педагогічних наук, професор, перший віце-президент НАПН України Володимир Луговий, який у своїй промові наголосив на важливості освіти, що здатна формувати особистість готову захищати свою країну, навіть ціною власного життя! «У такі складні часи, ‑ зауважив Володимир Іларіонович, ‑ цінність знань, навчальні компетентності стають ще більш актуальними для відсічі агресора на усіх фронтах та відбудови нашої країни після перемоги!».

Випускників привітав ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», доктор філософії, член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України ‑ Микола Кириченко, який відзначив, що вони є гордістю Університету, і виразив сподівання, що отримана спеціальність стане справою їхжиття, здобуті знання, уміння і навички стануть запорукою добробуту та достатку не тільки родин, а й усієї країни після перемоги над ворогом. Микола Олексійович побажав магістрам: «Впевненою ходою рухатися у світ професійного зростання, кар’єрних злетів і особистих перемог. На завершені великого і важливого етапу життєвого шляху, виражаємо впевненість, що кожен з вас зможе реалізувати накопичені за роки навчання знання і вміння та знайти власну професійну траєкторію, яка обов’язково приведе до здійснення мети та мрії задля перемоги та процвітання України». На завершення виступу Микола Кириченко нагородив за наукові досягнення доктора наук з державного управління, професора кафедри публічного управління і проектного менеджменту Ію Дегтярьову.

Проректорка з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Університету, докторка педагогічних наук, професорка Наталія Муранова проголосила промову на честь випускників-магістрів, привітавши їх із урочистою життєвою подією – випуском зі стін рідної alma mater. Наталія Петрівна зазначила: «Присутні магістрисаме те покоління, яке приходить на заміну нам, і від того, як ви будете будувати своє життя, залежить і життя нашої країни. Колектив УМО прагнув створити належні умови для підготовки успішних фахівців, яких має достойно оцінити роботодавець. На ваші плечі випала нелегка доля – професійно зростати у час війни, яка змінила світ, змінила всіх нас. І в такий час можливо все, що ви можете собі уявити та здатні втілити у життя. У кожного з нас свій власний Еверест, який підкорюється крок за кроком, день за днем».

Випускників магістрів також привітали: директорка ННІМП, кандидатка, доцентка Тетяна Рожнова; завідувачка кафедри педагогіки, адміністрування і спеціальної освіти, докторка педагогічних наук, професорка Ірина Сіданіч; професорка кафедри психології та особистісного розвитку, докторка психологічних наук, професорка Олександра Брюховецька; докторка наук з державного управління, професорка Ія Дехтярьова; кандидатка педагогічних наук, доцентка, завідувачка аспірантури та докторантури Оксана Ануфрієва.

Теплі слова подяки на адресу керівництва та викладацького складу Університету проголосили випускниками Віталій Шульга та Ніна Саченко.

На урочистому врученні дипломів присутні відзначили, що в дистанційному форматі успішно завершено навчання та проведено випускову атестацію здобувачів вищої освіти в надскладних умовах воєнного стану, достойно тримаючи освітньо-науковий фронт.

Учасники зібрання засудили збройну агресію РФ проти України, розв’язання повномасштабної війни, грубе порушення принципів і норм міжнародного права щодо суверенітету і територіальної цілісності України, геноциду українського народу. Науковці, викладачі та випускники висловили рішучу підтримку Україні, всьому народу та політичному керівництву нашої держави в боротьбі з російськими загарбниками.

З великою вдячністю та впевненістю у перемозі вони віддали шану мужності, відданості, героїзму ЗСУ, всім хто сьогодні боронить нашу державу та наше життя через біль і виснаження. У кожному виступі прозвучала віра в Україну, віра у міцність й незламність духу українського народу, віра в перемогу над російським агресором.

Тетяна Рожнова провела церемонію перекидання «китиць» на «конфедератках», після якої прозвучав гімн студентів Gaudeamus.

Почесну місію вручення дипломів випускникам та переможцям Конкурсу на кращу кваліфікаційну роботу виконали перший віце-президент НАПН України Володимир Луговий та ректор ДЗВО «Університету менеджменту освіти» Микола Кириченко.

Урочистості пройшли в теплій та дружній атмосфері. На згадку про цю значущу подію було зроблено безліч світлин.

Дорогі випускники! Тож нехай ваша дорога життя буде легкою та цікавою, сповненою захоплюючих пригод, неймовірних відкриттів і неперевершених звершень. Хай особисті надбання та скарби душі – доброта, щирість, совість – допоможуть впевнено досягати нових вершин професійної майстерності.

Бажаємо Вам бути наполегливими, ставити перед собою нові амбітні цілі, правильно визначати життєві пріоритети. Сміливо йти на зустріч власної мети! Жити, творити, перемагати! Вірити у власні ціли, бути вільними і сильними! Шанувати рідну alma mater, своїх викладачів! Любити і поважати один одного! Любити Україну!

Наближаємо нашу перемогу разом!

Слава Україні!