В УМО ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ЕДУАРДА АФОНІНА «СУСПІЛЬНА ТРАНСФОРМАЦІЯ, РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА І УКРАЇНСЬКЕ ДИВО»

В УМО ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПРОФЕСОРА ЕДУАРДА АФОНІНА «СУСПІЛЬНА ТРАНСФОРМАЦІЯ, РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКА ВІЙНА І УКРАЇНСЬКЕ ДИВО»

10 жовтня 2023 року в режимі онлайн відбулася відкрита лекція Едуарда Афоніна «Суспільна трансформація, російсько-українська війна і українське диво» за матеріалами моніторингу Української школи архетипіки (1992-2023 рр.).

Едуард Афонін – доктор соціологічних наук, професор, академік Української технологічної академії, міжнародний посол миру, в 2021 р. народжений медаллю НАПН України «Григорій Сковорода».

Співорганізатори заходу – ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, Українська школа архетипіки та Паризький центр дослідження сучасності і повсякденності.

Ініціатором заходу є ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, зокрема кафедра публічного управління і проєктного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, яку очолює кандидат наук з державного управління, доцент Володимир Мороз.

Усього на захід було зареєстровано 95 осіб із 12 регіонів України, у тому числі 28 докторів наук і 37 кандидатів наук різних галузей знань.

Інституційно були представлені такі наукові установи: Інститут держави і права, Державний науково-дослідний інститут МВС України, Інститут проблем виховання НАПН України, Науково-дослідний центр «ЕкоУкраїна». Серед присутніх представників закладів освіти ‑ Білоцерківський національний аграрний університет, Державний торговельно-економічний університет, Державний університет економіки і технологій, Донецький обласний інститут післядипломної педагогічної освіти, Івано-Франківський національний технічний університет нафти і газу, Камянець-Подільський національний університет імені Івана Огієнка, Київський міський медичний фаховий коледж, Львівський фаховий коледж Львівського національного університету природокористування, Льотна академія Національного авіаційного університету, Національний технічний університет України «Київський політехнічний інститут імені Ігоря Сікорського», Національний університет імені В.Н. Каразіна, Полтавська академія неперервної освіти іменя М.В. Остроградського, Полтавський університет економіки і торгівлі, Придніпровська державна академія будівництва та архітектури, Прикарпатський національний університет імені Василя Стефаника, Сумський державний університет, Таврійський національний університет імені В.І. Вернадського, Ужгородський національний університет, Університет менеджменту освіти НАПН України, Харківський національний університет внутрішніх справ.
Органи публічної влади представляли: Вишгородська районна військова адміністрація, Дарницька районна в місті Києві державна адміністрація, Державна служба меліораціі та рибного господарства, Національне агентство з питань запобігання корупції, Міністерство цифрової трансформації України, Центральна виборча комісія України, Апарат Верховної Ради України.

На заході були присутні також військовослужбовці, яким окрема шана і подяка, психологи, підприємці, студенти та аспіранти.

З вітальним словом до учасників заходу звернувся кандидат економічних наук, доцент, директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Університету В’ячеслав Супрун, який наголосив на важливості обміну знаннями в умовах війни, їх стимулюючому значенні для українців та важливої ролі закладів вищої освіти як майданчиків знань. Він також подякував Едуарду Афоніну за цю освітньо-наукову ініціативу.

Під час лекції відбулася активна дискусія про трансформацію ідентичності українців, вплив війни на соціально-психологічний стан суспільства, тенденції майбутнього України тощо. Активну участь у дискусії взяли магістранти та аспіранти Університету менеджменту освіти за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування».

Наприкінці лекції Ія Дегтярьова – співмодератор заходу, доктор наук з державного управління, професор, професор кафедри публічного управління і проєктного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології, гарант освітніх програм за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування» подякувала Едуарду Андрійовичу від усіх учасників заходу за корисну зустріч та запросила його та всіх учасників заходу до подальшої дискусії з актуальних питань розвитку України.

Відеозапис лекції: http://www.graf21.org.ua/usarch20231003/