В УМО ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАХИСТУ ОБ`ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ»

В УМО ВІДБУВСЯ НАУКОВО-МЕТОДИЧНИЙ СЕМІНАР «ПРАКТИЧНІ АСПЕКТИ ЗАХИСТУ ОБ`ЄКТІВ ПРАВА ІНТЕЛЕКТУАЛЬНОЇ ВЛАСНОСТІ»

28 вересня 2023 року у ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся науково-методичний семінар «Практичні аспекти захисту об`єктів права інтелектуальної власності». Захід проведено відповідно до Програми спільної діяльності Національної академії педагогічних наук України та Національної академії правових наук України на 2023-2025 роки.

Організатори семінаруНаціональна академія педагогічних наук України, Національна академія правових наук України Науково-дослідний інститут інтелектуальної власності.

Учасників семінару привітав Петро Саух, академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН України, який акцентував увагу науково-педагогічних працівників на важливості партнерської співпраці сучасного університету з НДІ інтелектуальної власності НАПрН України та наголосив на актуальності проблеми захисту об`єктів права інтелектуальної власності.

У виступі Микола Кириченко, ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» значна увага була приділена питанням авторського права в освітній діяльності науково-педагогічних працівників. Олександр Дорошенко, директор НДР інтелектуальної власності НАПрН зосередив увагу учасників семінару на важливості договірних відносин між авторами та закладом вищої освіти щодо створення та використання освітніх матеріалів.

У доповідях Григорія Дорожко, заступника директора з адміністративної та організаційної роботи НДІ інтелектуальної власності НАПрН України та Валентини Троцької, завідувачки сектору розпорядження авторськими та суміжними правами відділу авторського права і суміжних прав НДІ інтелектуальної власності НАПрН України розкрито питання використання творів в освітній діяльності та нові зміни, внесені до Закону України «Про авторське право і суміжні права».

Повний виступ модераторів семінару доступний для перегляду на ютуб-каналі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» за покликанням: https://youtu.be/L8Ajur4JQtI?si=oSAVWUpHDNgkK9YA