В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ «КРАСА В ПРИРОДІ»

В УНІВЕРСИТЕТІ ВІДКРИТО ВИСТАВКУ «КРАСА В ПРИРОДІ»

05 березня 2024 року в 3 корпусі ДЗВО «Університет менеджменту освіти» відбулося відкриття персональної фотовиставки ректора Миколи Кириченка «Краса в природі», який є багато років членом Українського товариства охорони птахів.

Інтерес до рідної природи, в першу чергу до птахів, та до фотографії у автора Миколи Кириченка з’явився ще в ранньому дитинстві.

Птахи є представниками найбільш чисельної групи тварин, невід’ємною частиною багатьох екосистем. Захоплення життям та біологією птахів і наукою про них – орнітологією в поєднанні з художнім фото переросли згодом в дуже цікаве, але не просте заняття – фотополювання. Щоб «вловити» красивий кадр птаха чи тварини, потрібно знати, в якому біоценозі їх можна зустріти, знати їх біологію, повадки та психологію, адже вони дуже полохливі істоти і не підпускають людину на близьку відстань до себе, а потім годинами сидіти з фотоапаратом в спеціальній засідці, чекаючи на потрібний момент для красивого кадру!

Виставлені на даній виставці художні фотороботи, зняті автором у різні часи та при різних обставинах, були учасниками багатьох конкурсів фото живої природи на спеціальних сайтах, як в Україні, так і далеко за її межами та неодноразово займали перші та призові місця в рейтингах голосування глядачів.

На відкриття виставки завітали поважні гості: президент НАПН України, дійсний член (академік) НАН та НАПН України, доктор філософських наук, професор Василь Кремень; академік-секретар Відділення вищої освіти НАПН України, дійсний член (академік) НАПН України, доктор філософських наук, професор Петро Саух; директор Українського товариства охорони птахів, кандидат біологічних наук Олег Дудкін; проректорський та директорський корпус, науково-педагогічні та педагогічні працівники Університету, представники студентства.

З вітальним словом до присутніх звернувся Василь Кремень, який підкреслив велике значення впливу людської діяльності на навколишнє середовище. Олег Дудкін вручив Миколі Кириченку Грамоту Українського товатиства охорони птахів, як знак подяки за творчість, за щиру любов до природи, майстерність зображення тварин як символ збереження рідної природи, підкресливши, що саме такі виставки під час війни сприяють психологічному розвантаження та створенню неповторної та дивовижної атмосфери.

Спостереження за птахами (також відоме у світі як birdwatching або birding) – захопливе заняття, що підвищує нашу обізнаність і розуміння процесів, що відбуваються в дикій природі та робить людей більш гуманними.

Більше фоторобіт автора Миколи Кириченка та контакти для спілкування можна знайти на його персональному web-сайті «Птахи-окраса природи» за покликанням: www.kmbird.com.ua.

Автор та організатори фотовиставки бажають всім приємного  перегляду !