ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЛАТФОРМИ «МІСІЯ - ЗДОРОВʼЯ: РАЗОМ ЗАДЛЯ АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ»

ВІДБУЛАСЯ ПРЕЗЕНТАЦІЯ ПЛАТФОРМИ «МІСІЯ - ЗДОРОВʼЯ: РАЗОМ ЗАДЛЯ АКТИВНОГО ДОВГОЛІТТЯ»

04 жовтня 2023 року у Міжнародному виставковому Центрі на ХХХІІ Міжнародній медичній виставці Public Health та LabExpo відбулася презентація платформи «МІСІЯ ЗДОРОВʼЯ: разом задля активного довголіття».

Платформа «МІСІЯ – ЗДОРОВ’Я» це майданчик єднання зусиль спільнот, котрі поділяють місію, бачення, принципи, мету і спрямованість напрямів співпраці.

Ініціатор створення платформи та проведення заходу – громадській діяч, лідер Всеукраїнської інноваційної Платформи «Сходи в майбутнє», кандидат медичних наук Ігор Найда. Платформа обʼєднала людей, які прагнуть зробити українське суспільство здоровим, а націю сильною та стійкою.

Від університету виступив ректор Микола Кириченко, якийакцентував увагу на співпраці Національної академії педагогічних наук та Національної академії медичних наук, окресливши шляхи конкретної взаємодії двох галузей.

На захід від університету були запрошені: проректор з науково-педагогічної, освітньої та міжнародної роботи Наталія Муранова; завідувач кафедри публічного управління та проєктного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Володимир Мороз; професор кафедри педагогіки та спеціальної освіти Тетяна Рожнова.

Серед присутніх науковці, громадські діячі, представники громад, студентська молодь, які висловили думку про об’єднання зусиль всіх установ та організацій заради майбутнього України. Представники медичних установ, організацій та ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України домовилися щодо об’єднання своїх зусиль задля вирішення актуальних проблем, які постали у зв’язку з війною. В основу виступів усіх присутніх було покладено ідею домінування здоров’я української нації. Адже здорова нація це проблема не тільки медиків, але й влади, усіх галузей, суспільства в цілому та кожного українця зокрема.

ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в особі ректора Миколи Кириченка підписав меморандум про наміри, у якому визначено основні напрями співпраці:

  • сприяння синергії діяльності усіх Партнерів Платформи «МІСІЯ – ЗДОРОВ’Я» за напрямами, окресленими в Меморандумі;

  • надання суспільству та кожному українцю переконливих аргументів вигоди і можливостей турботи про власне здоров’я, здоров’я сім’ї і громади;

  • підтримка тих, хто робить усвідомлений вибір шляху здорового довголіття;

  • залучення роботодавців, фондів, фінансових організацій, громад, органів державної влади та місцевого самоврядування, міжнародних організацій й усіх, хто поділяє наші бачення і місію, до співпраці;

  • досягнення вимірюваних результатів щодо впливу на активне довголіття, економічне зростання та національну безпеку та організація їх моніторингу.

Щиро дякуємо оргкомітету та особисто Ігорю Найді за запрошення та можливість долучитися до реалізації основних напрямів Платформи «МІСІЯ ЗДОРОВʼЯ: разом задля активного довголіття».