ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА СОРБОННИ МІШЕЛЯ МАФФЕСОЛІ

ВІДБУЛАСЯ ВІДКРИТА ЛЕКЦІЯ ПОЧЕСНОГО ПРОФЕСОРА СОРБОННИ МІШЕЛЯ МАФФЕСОЛІ

23 лютого 2024 року в режимі онлайн відбулася відкрита лекція «Зміна сили чи зміна парадигми», яку провів Мішель Маффесолі – почесний  професор Сорбонни, засновник і науковий керівник паризького Центру досліджень сучасності і повсякденності, головний французький партнер Української школи архетипіки.

Співорганізаторами лекції виступили:Українська школа архетипіки Української технологічної академії; Французька школа архетипіки – Паризький центр досліджень сучасності і повсякденності; ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України

З вітальним словом до учасників виступив Микола Кириченко – ректор ДЗВО «Університет менеджменту освіти», член-кореспондент Національної академії наук вищої освіти України, доктор філософії, який відзначив важливість цієї події і подякував професорові Мішелю Маффесолі за його оригінальні дослідження та згоду виступити в Україні.

На захід зареєструвалися близько 200 осіб з різних регіонів України – науково-педагогічні працівники, наукові працівники, працівники музеїв, публічні службовці, здобувачі вищої освіти та інші.

У лекції також взяли участь здобувачі вищої освіти ступенів магістра і доктора філософії ДЗВО «УМО» за спеціальністю «Публічне управління та адміністрування», зокрема таких дисциплін освітньо-професійної програми, як «Концептуальні засади публічного управління та адміністрування», «Організаційно-правові засади публічного управління», «Публічна політика та врядування», «Стратегічне управління та управління змінами», а також дисциплін освітньо-наукової програми – «Гносеологічні, аксіологічні, праксеологічні аспекти публічного управління», «Науковий семінар: кепстоун з галузі «Публічне управління та адміністрування», «Стратегічний розвиток та управління змінами в публічному управлінні», «Лідерство та комунікативне забезпечення публічного управління та адміністрування».

Лекція пройшла в інтерактивному режимі, кожен міг задати своє питання професору. Захід був особливо корисним для всіх, хто цікавиться новими парадигмами та архетипними чинниками розвитку суспільства, що необхідно враховувати для прийняття ефективних публічно-управлінських рішень та моделювання нових підходів до забезпечення суспільного поступу.

Ініціатива та організація проведення відкритої лекції належить Українській школі архетипіки, зокрема її лідеру Едуарду Афоніну – доктору соціологічних наук, професору, який в 2021 р. народжений медаллю НАПН України «Григорій Сковорода», а також кафедрі публічного управління і проектного менеджменту Навчально-наукового інституту менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти», зокрема Ії Дегтярьовій, доктору наук з державного управління, професору.

Координацію та всебічне забезпечення належного проведення цього та інших подібних заходів здійснює Наталія Муранова, проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор, яка також була присутня на лекції.

Модератор заходу: Костянтин Ладуренко, незалежний дослідник Української школи архетипіки. Перекладач: Ольга Гуцул, Страссбург, Франція (послідовний франко-український переклад). Технічна підтримка: Павло Мельник, незалежний дослідник Української школи архетипіки.

 

Подивитися відеозапис лекції: https://www.youtube.com/watch?v=WptdyJAtvV8