ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МОЛОДОГО НАУКОВЦЯ

ВІДБУЛОСЬ ЗАСІДАННЯ ШКОЛИ МОЛОДОГО НАУКОВЦЯ

23 травня 2023 року відбулось спільне засідання Школи молодого науковця ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та Дослідницького офісу менеджера освіти Тернопільського національного педагогічного університету імені Володимира Гнатюка.

Тема засідання ‑ «Креативні практики саморозвитку наукового потенціалу дослідників на шляху до отримання наукового статусу».

Спікером заходу була доктор педагогічних наук, професор Оксана Боднар.

Під час засідання молоді науковці дізналися про те, як налаштувати себе на ефективну дослідницьку діяльність; які пріоритети треба ставити, щоб досягти запланованого дослідницького результату; як накопичувати, аналізувати та компілювати інформацію для дослідження; як застосовувати самооцінку для самомотивації; як ефективно використовувати час; що таке суб’єктивне та об’єктивне у дослідженнях; як використати наукові підходи у дослідженні; що зробити, щоб розвинути свій творчий потенціал; як планувати експериментальну діяльність; як побачити проблему у практичному розрізі; як досягати мети ‑ отримання ступеня доктора філософії.

Учасників Школи привітав проректор ТНПУ Ігор Гевко, доктор педагогічних наук, професор; про десятирічну історію функціонування Школи молодого науковця, а також про позитивний багаторічний досвід співпраці з Оксаною Боднар розповіла керівник Школи, кандидат педагогічних наук, доцент Оксана Ануфрієва, завідувач аспірантури Університету менеджменту освіти. Слова підтримки та корисні поради висловила Ганна Зварич, заступник начальника департаменту освіти і науки Тернопільської області, яка теж навчалась в аспірантурі УМО і успішно захистила дисертацію.

Усі учасники мали змогу взяти участь в обговоренні і отримати консультацію з різних питань, які хвилюють їх на цьому шляху. Найактивнішими були: Світлана Мозгова, Олена Неграш, Ярослава Попович, Михайло Дяденко, Олег Даніленко, Тетяна Михайлова, Еллада Пакаленкайте та інші.

Щиро дякуємо всім колегам і керівництву УМО та ТНПУ за підтримку, а Оксані Боднар за щире бажання ділитись своїм неоціненним досвідом. Здоров’я всім, натхнення і миру.

Слава Україні!