ВІДБУЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ ПІДСУМКІВ РЕАЛІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКО-КАНАДСЬКОГО ПРОЕКТУ «НАВИЧКИ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ»

ВІДБУЛОСЯ ОБГОВОРЕННЯ ПІДСУМКІВ РЕАЛІЗАЦІЇ УКРАЇНСЬКО-КАНАДСЬКОГО ПРОЕКТУ «НАВИЧКИ ДЛЯ ПРАЦЕВЛАШТУВАННЯ»

За ініціативи кафедри державної служби і менеджменту освіти ЦІППО (завідувач кафедри професор Ніна Діденко) спільно із відділом  професійної освіти і тренінгів ДНУ  «Інститут модернізації змісту освіти» (завідувач Віктор паржницький) 19 травня 2016 р. в університеті відбувся круглий стіл, де було обговорено результати, шляхи впровадження та адаптації канадського досвіду професійної освіти і навчання в навчальних закладах України в рамках українсько-канадського проекту «Навички для працевлаштування» за участю працівників професійного навчального закладу Саскачеванська політехніка, провінція Саскатун, Канада (менеджер проекту Ігор Ілько). 


У вітальному слові ректор університету академік Віктор Олійник наголосив, що за чотири роки роботи проект досяг значних результатів: здійснено підготовку та апробацію 14 найменувань навчальних (навчально-методичних) посібників, рукописи яких розміщено у депозитарію наукової бібліотеки університету.

Здійснено розробку і затверджено наказом МОН України № 206 від 02.03.2016 р. Державний стандарт професійно-технічної освіти за професією «Адміністратор (код  4222)» що базується на потребах роботодавців та модульно-компетентностній основі.

У роботі взяли участь керівники навчально-методичних центрів (кабінетів) ПТО Вінницької, Донецької, Кіровоградської, Київської, Луганської, Полтавської, Рівненської, Сумської, Тернопільської, Харківської, Чернігівської областей та м. Києва, викладачі Київського професійно-педагогічного коледжу ім. Антона Макаренка, науково-педагогічні працівники університету, керівники ПТНЗ міста Києва.

Під час заходу учасники круглого столу обговори питання досягнень проекту та забезпечення життєздатності його результатів.

Саскачеванська політехніка відзначила вагомий особистий вклад у результати діяльності проекту для професійних навчальних закладів України доктора педагогічних наук, професора Лариси Сергеєвої.

Сертифікат вручила директор департаменту міжнародних проектів Анжела Войцеховська (Angela Wojciechowska).