Відбувся інтерактивний семінар Павела Міонсека (Республіка Польща) на тему «Коучинг і нейробіологія в управлінні 4.0»

Відбувся інтерактивний семінар Павела Міонсека (Республіка Польща) на тему «Коучинг і нейробіологія в управлінні 4.0»

19 листопада 2019 року в  ДЗВО «Університет менеджменту освіти» рамках візиту офіційної делегації з Вищої школи управління охороною праці в Катовіцах (ВШУОП, Республіка Польща) відбувся інтерактивний семінар на тему «Коучинг і нейробіологія в управлінні 4.0», який було проведено Павелом Міонсеком - психологом, докторантом US, бізнес-тренером 5 ступеня кваліфікації EQF, з рекомендацією І ступеня польського психологічного товариства; коучем з багаторічним практичним досвідом, консультантом бізнес-структур з питань продажів, управління трудовим колективом, обслуговування важкого клієнта, комунікації всередені колективу, автором програм в області практичної психології, позавербальної психології, евристики і брехні.

На інтерактивному семінарі були присутні здобувачі вищої освіти різних спеціальностей та науково-педагогічні працівники Навчально-наукового інституту менеджменту та психології УМО.

В рамках зустрічі було акцентовано увагу на актуальних питаннях щодо управління в період четвертої індустріальної революції 4.0, яка відбувається на наших очах. Четверту індустріальну революцію роблять робототехніка, штучний інтелект, 3D-друк, комп'ютерні симуляції, інтернет речей, хмарні технології, big data, віртуальна і доповнена реальність, блокчейн і безліч інших технологій. Якщо попередні революції зменшили потребу людини у важкій праці, то четверта майже повністю позбавить нас від необхідності щось робити самостійно або обслуговувати інших людей. Але найголовніша відмінність четвертої революції від попередніх полягає в тому, що вона з'єднує пристрої між собою, щоб вони обмінювалися даними і без участі людини вирішували майже всі завдання.

Нова індустріальна революція - це, перш за все, виклик для людей і для урядів. Все більше технології інтегруються в наше професійне і особисте життя, що змінює стале відношення до ролі працівника в цих змінах, до себе як до особистості та професіонала. Людський фактор має вирішальне значення в цих змінах. Саме тому важливим є свідоме включення людини в ці процеси, усвідомлення своєї ролі в них. А також створення умов для її самореалізації. Інструментами, які можуть це реалізувати, є поєднання коучингу та нейробіології.

Павел Міонсек зазначив, що саме поєднання психологічних аспектів з ідеями сучасного менеджменту є надзвичайно актуальним в практичній діяльності управлінця будь-якого рівня. Тема інтерактивного семінару викликала велику зацікавленість аудиторії, лунало багато запитань та відповідей. Інформаційно-насичений емоційний діалог, який відбувся між учасниками семінару,   спонукав до роздумів та розгляду нових підходів  для прийняття рішень в сучасному бізнесовому середовищі.

Дана зустріч є початком плідної співпраці ДЗВО «Університет менеджменту освіти» та Вищої школи управління охороною праці (м.Катовіце, Республіка Польща), що відкриває нові перспективи науково-педагогічним працівникам і здобувачам вищої освіти Університету.