ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «ТРЕНДИ, РИЗИКИ ТА ДЕТЕРМІНАНТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

ВІДБУВСЯ КРУГЛИЙ СТІЛ «ТРЕНДИ, РИЗИКИ ТА ДЕТЕРМІНАНТИ СОЦІАЛЬНО-ЕКОНОМІЧНОГО РОЗВИТКУ ОРГАНІЗАЦІЇ В УМОВАХ ВОЄННОГО СТАНУ»

28 квітня 2023 року в межах роботи Міжнародної виставки «Освіта та кар’єра-2023» відбувся круглий стіл на тему «Тренди, ризики та детермінанти соціально-економічного розвитку організації в умовах воєнного стану», організований кафедрою економіки, підприємництва та менеджменту ННІМП ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України.

Серед учасників були науково-педагогічні працівники та здобувачі вищої освіти Університету, запрошені гості та потенційні абітурієнти. Участь у роботі круглого столу взяли: Тетяна Бурлаєнко, завідувач кафедри економіки, підприємництва та менеджменту, кандидат педагогічних наук, доцент; Ірина Саух, професор кафедри економіки, менеджменту і маркетингу ЖДУ імені Івана Франка, доктор економічних наук, професор; Ірина Мосійчук, доцент кафедри економіки, менеджменту, маркетингу та готельно-ресторанної справи ЖДУ імені Івана Франка, кандидат економічних наук, доцент; Катерина Кащук, доцент кафедри економіки, менеджменту, маркетингу та готельно-ресторанної справи ЖДУ імені Івана Франка, кандидат економічних наук, доцент; а також науковці кафедри економіки, підприємництва та менеджменту ‑ Валентина Іванова, доктор економічних наук, професор; Зинаїда Смутчак, доктор економічних наук, професор; Марина Морозова, кандидат педагогічних наук, доцент; Олександр Мурашко, кандидат економічних наук, доцент; Оксана Ануфрієва, кандидат педагогічних наук, доцент; Ольга Постоєва, кандидат педагогічних наук, доцент; Оксана Іванилова, кандидат економічних наук, доцент; Ольга Брусєнцева, кандидат економічних наук; Наталія Сич, кандидат економічних наук, доцент; Лариса Піддубна, кандидат економічних наук, доцент; Тетяна Мельник, старший викладач; Олександр Шевченко, здобувач ступеня доктора філософії; Любов Мухіна-Чол, старший викладач кафедри.

Під час круглого столу Тетяна Бурлаєнко наголосила на тому, що в умовах воєнного стану український бізнес тримає економічний фронт і це є надважлива умова, щоб перемогти в війні з російським агресором. Учасникам круглого столу було запропоновано дати відповіді на запитання, в якому стані знаходиться зараз економіка нашої країни? Які перспективи розвитку воєнної та повоєнної економіки? Куди потрібно рухатись українським компаніям, щоб вижити?

Значну змістовну частину круглого столу було розкрито доповідачем Іриною Саух ‑ тема «Креативний менедмент в контексті антикризової стратегії організації в умовах воєнного стану», яка зазначила, що сучасні підприємства, які функціонують у складному соціально-економічному середовищі, повинні постійно створювати і впроваджувати різного роду інновації, що забезпечують їх ефективну діяльність в ринковій економіці. Адже успіх економічного розвитку підприємства вирішальною мірою залежить від впровадження у його діяльність нововведень та на цій основі формування конкурентних переваг. У західному менеджменті управління процесами формування нових ідей відносять до «креативного менеджменту», який є частиною інноваційного менеджменту. Було наголошено, що креативний менеджмент, як сукупність сприятливих умов, що створюються керівниками підприємства для творчого розвитку трудового колективу й окремих працівників із метою акумулювання креативних ідей щодо вирішення виробничо-господарських проблем, подолання їх наслідків є надзвичано важливим аспектом в діяльності менеджерів в умовах воєнного стану. Також було представлено статистичний дайджест воєнної економіки України, який викликав зацікавленість усіх учасників круглого столу.

У ході круглого столу також відбулась презентація кафедри економіки, підприємництва та менеджменту як простору підготовки фахівців з успішного управління супротиву змінам, організаціями та підприємствами в цілому.

Завершення круглого столу позначилося дискусією серед учасників заходу, яка сприяла актуалізації найважливіших ідей виступів доповідачів, обговоренням актуальних питань щодо трендів, ризиків та детермінант соціально-економічного розвитку організації в умовах воєнного стану.

Наближаємо нашу перемогу та бажаємо подальших наукових успіхів та примноження сучасних знань щодо актуальних тем та викликів!