ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ СЕМІНАР "ПОЛІТИЧНЕ ТА ЕКОНОМІЧНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ: МЕДІА, ПОЛІТИЧНА КУЛЬТУРА І ДЕМОКРАТІЯ"

ВІДБУВСЯ МІЖНАРОДНИЙ МІЖДИСЦИПЛІНАРНИЙ СЕМІНАР "ПОЛІТИЧНЕ ТА ЕКОНОМІЧНЕ САМОВИЗНАЧЕННЯ: МЕДІА, ПОЛІТИЧНА КУЛЬТУРА І ДЕМОКРАТІЯ"

7 грудня 2020 р. відбувся міжнародний міждисциплінарний семінар «Political and economic self-constitution: media, political culture and democracy».

Міжнародний семінар «Political and economic self-constitution», що був започаткований у 2013 році Іриною Бондаревською (Україна), Юджином Іорданеску (Румунія) та Алессандро Де Карло (Італія), проходить щорічно в різних країнах: 2013 року – м. Дніпро (Україна), 2014 року – м. Сібіу (Румунія), 2015 року – м. Кишинів (Молдова), 2016 року – м. Київ (Україна), 2017 року – м. Коринф (Греція), 2018 року – м. Ольштин (Польща), 2019 року – м. Падуя (Італія). У 2020 р. було заплановано провести семінар в м. Белград (Сербія), але у зв'язку з пандемією він був організований в онлайн форматі англійською мовою без перекладу.

 Координатором організації та проведення семінару з 2013 р. є Ірина Бондаревська, кандидат психологічних наук, доцент кафедри психології управління ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Голова Правління ГО «Центр особистісних та соціальних трансформацій».

В організації семінару в 2020 році взяли участь університети, науково-дослідні інститути і організації з 10 країн:

  • Інститут соціальних наук, Сербія
  • «Центр особистісних та соціальних трансформацій», Україна;
  • CISES srl. & PSIOP, Італія;
  • ДЗВО «Університет менеджменту освіти», Україна,
  • Інститут соціальної і політичної психології НАПН України;
  • Центр досліджень соціальних репрезентацій, Індонезія;
  • Університет Лучіана Блага в Сібіу та EPIA, Румунія;
  • Варминьско-Мазурський університет в Ольштині, Польща;
  • Університет Пелопоннесу, Греція;
  • Державний університет Молдови;
  • Університет Миколаса Ромеріса, Литва;
  • Університет Печа, Інститут психології, Угорщина.

В онлайн форматі на семінарі презентували результати своїх досліджень вчені з 8 країн (Сербія, Боснія і Герцеговина, Україна, Італія, Індонезія, Молдова, Румунія і Бразилія).

В науковій дискусії взяли участь науковці з 12 країн. Слід відзначати активну участь в обговоренні доповідей науково-педагогічних працівників ДЗВО «Університет менеджменту освіти», а саме: О. Бондарчук, Л. Карамушки – Президента Української асоціації організаційних психологів та психологів праці, заступника директора Інституту психологів імені Г.С. Костюка НАПН України;  О. Брюховецької, Т. Чаусової, О. Горової, Н. Пінчук, А. Москальової, М. Москальова, С. Казакової, О. Ковтун, а також співробітників інших університетів та науково-дослідних інститутів України: О. Вознесенської, В. Фурман, С. Кравченка, В. Депутатова.

Відеоматеріали доповідей та наукової дискусії розміщені у вільному доступі на каналі YouTube «Center for personal and social transformations» за посиланням: https://www.youtube.com/channel/UCFr2dq1hrg-O1b6I0BJJMmw?view_as=subscriber