ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ЦИФРОВЕ ЖИТТЯ В ОСВІТІ: ЩО МАЄ ВМІТИ ПЕДАГОГ У КРИЗОВИХ УМОВАХ»

ВІДБУВСЯ ВЕБІНАР «ЦИФРОВЕ ЖИТТЯ В ОСВІТІ: ЩО МАЄ ВМІТИ ПЕДАГОГ У КРИЗОВИХ УМОВАХ»

29 березня 2023 року в Центральному інституті післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України відбувся вебінар «Цифрове життя в освіті: що має вміти педагог у кризових умовах», який пройшов у межах акції «Освітня ватра перемоги».

Спікери вебінару: Тамара Сорочан, директор ЦІПО ДЗВО «УМО» НАПН України, професор, доктор педагогічних наук; Любов Карташова, професор кафедри ВОСІКТ ЦІПО.

До участі у вебінарі долучились педагоги із закладів освіти м. Києва, Київської, Запорізької, Закарпатської, Миколаївської, Чернівецької, Хмельницької, Житомирської, Волинської, Донецької, Черкаської, Херсонської та інших областей України.

На заході йшлося про кризові умови, в які потрапили освітяни нашої держави з часу Covid-19 та від початку віроломного вторгнення росії. Спікери запропонували розглянути ризики та виклики для освіти і педагогів, цифрові екосистеми і EdTech як атрибути та чинники формування сучасного цифрового освітнього середовища. Також було розкрито бачення перспективи професійного розвитку педагогів засобами цифрових технологій, що є важливою передумовою забезпечення майбутнього дітей і молоді в Україні, мирній, незалежній та відбудованій.

Засобами веб-технологій учасниками вебінару було створено цифрову хмаринку, яка відтепер стане путівником учасників вебінару на шляху трансформації професійного розвитку.