ВІДБУВСЯ ВИХОВНИЙ ЗАХІД «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ»

ВІДБУВСЯ ВИХОВНИЙ ЗАХІД «З УКРАЇНОЮ В СЕРЦІ»

19 листопада 2021 року в Навчально-науковому інституті менеджменту та психології ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в онлайн режимі, напередодні відзначення Дня Гідності та Свободи, відбувся виховний захід для здобувачів освіти «З Україною в серці».

Саме 21 листопада в Україні відзначається День Гідності та Свободи. Цього дня, з інтервалом у дев’ять років, розпочалися дві доленосні для сучасної України події: Помаранчева революція 2004-го та революція Гідності 2013-го.

Розпочалася зустріч хвилиною мовчання, вшануванням усіх тих, хто віддав своє життя за незалежність нашої України. З вітальним словом виступив ректор Університету Микола Кириченко, який зазначив, що Україна вшановує усіх тих, хто власним життям, своєю жертовністю продемонстрували і продовжують демонструвати щире прагнення нашого народу жити у вільній, демократичній і суверенній державі. Події Майдану змінили свідомість багатьох із нас, об’єднали український народ. «Адже українці неодноразово доводили, що вони заслуговують на повагу світової спільноти, є патріотами своєї країни з високим почуттям гідності та непереборним духом свободи!».

Запрошені представники Національного музею архітектури та побуту України на чолі з першим заступником генерального директора Артемом Палієнком та істориком, керівником відділу «Карпати» Назаренко Вадимом, розповіли вражаючі факти про доленосні події нашої країни у період Помаранчевої революції 2004 та революції Гідності 2013 року.

Продемонстровані відео матеріали «Історія Українських майданів від протестів на граніті до Помаранчевої революції» можна переглянути за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=tBukajst_mk&list=PLDy9NfHJtaSQOAj89wdA0mfIAfxL6Yx72&index=13

Адже документальне історичне відео не залишить нікого байдужим.  

На захід було запрошено також членів ректорату - проректора з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталію Муранову;

директора ННІМП Тетяну Рожнову; кураторів академічних груп та науково-педагогічних працівників.

Модератор заходу – заступник директора ННІМП Віра Драгунова.

У скорботі та з великою шаною і вдячністю ми згадуємо Героїв Небесної сотні, їх велику громадянську і національну відвагу та самовідданість, незламність духу та стійкість. Вшановуємо подвиг українців, завдяки яким змінено хід історії нашої держави, відвагу учасників і героїв, які відали своє життя в зоні проведення АТО за свободу та незалежність нашої єдиної України.

Слава Україні! Героям слава!