ВІДБУВСЯ ВИПУСК СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ В ЦІПО

ВІДБУВСЯ ВИПУСК СЛУХАЧІВ КУРСІВ ПІДВИЩЕННЯ КВАЛІФІКАЦІЇ В ЦІПО

Центральний інститут післядипломної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України в умовах воєнного стану продовжує належно працювати на освітньому фронті у сфері професійного розвитку педагогів України.

02 червня 2023 року в ЦІПО Університету відбувся черговий випуск слухачів курсів підвищення кваліфікації.

Навчання успішно завершили 174 особи з числа керівних, педагогічних і науково-педагогічних працівників системи освіти України за темами:

  • «Розвиток дизайн мислення у педагогічних працівників, медіаграмотність» – 29 осіб. Куратор-тьютор: Ольга Просіна, завідувач кафедри філософії і освіти дорослих;
  • «Менеджмент соціально-педагогічного супроводу діяльності закладів фахової передвищої освіти (на базі ВСП «Фаховий коледж геологорозвідувальних технологій Київського національного університету імені Тараса Шевченка»)» – 58 осіб. Куратор-тьютор: Ірина Кринична, професор кафедри менеджменту освіти і права;
  • «Психолого-педагогічні засади проєктного управління діяльністю закладу освіти засобами цифрових технологій (на базі Малютянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Боярської міської ради)» – 32 особи. Куратор-тьютор: Валерій Киричук, доцент кафедри психології управління;
  • «Професійний розвиток педагогічних працівників закладів фахової передвищої освіти (коледжів, технікумів)» – 30 осіб. Куратор-тьютор: Олена Кошіль, доцент кафедри професійної і вищої освіти;
  • «Розвиток, дизайн мислення у педагогічних працівників (на базі Палацу дитячої та юнацької творчості м. Дрогобича)» – 25 осіб. Куратор-тьютор: Наталія Волинець,старший викладач кафедри філософії і освіти дорослих.

Згідно освітньо-професійної програми підвищення кваліфікації спрямованої на розвиток та удосконалення комунікативної, медійної, інформаційно-комунікаційної компетентностей, а також практичних умінь і навичок інтерактивної взаємодії та професійно-особистісного розвитку для підвищення ефективності професійного спілкування та здійснення педагогічної діяльності, заняття відбувались у дистанційному режимі із залученням інформаційно-комунікаційних технологій.

Для слухачів було розроблено зручний механізм навчання та гнучкий графік освітнього процесу. Кожен слухач упродовж навчання на курсах мав можливість дистанційно переглядати відеозаписи лекцій та презентації викладачів.

Під час висвітлення лекційного матеріалу було розкрито низку важливих тем, зокрема щодо огляду змін у нормативно-законодавчій базі, технологій та принципів дистанційного навчання, особливостей впровадження змішаного навчання в закладах освіти, забезпечення якості освітньої діяльності закладу освіти, візуальної медіаграмотності, психологічної підтримки особистості освітянина в кризових умовах сьогодення та багато інших.

Підсумком навчання на курсах став публічний захист випускних робіт. Представлені на захисті наукові роботи вирізнялися різноманітністю та сучасністю обраних тем, високим рівнем теоретичного обґрунтування досліджуваних проблем, інноваційними підходами до вирішення поставлених завдань, розробленими рекомендаціями та пропозиціями, які є впровадженими в освітню діяльність. Усі виступи ілюструвались таблицями, графіками, діаграмами та змістовними презентаціями.

По завершенню навчання слухачі отримали свідоцтво про підвищення кваліфікації державного зразка.

Вітаємо випускників із завершенням навчання та бажаємо невичерпних сил та енергії, вдалої реалізації цікавих проєктів і здійснення найзаповітніших мрій! Миру й злагоди, щасливих днів вам!