ВІТАЄМО СТУДЕНТКУ БІНПО З ПЕРЕМОГОЮ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 051 «ЕКОНОМІКА»

ВІТАЄМО СТУДЕНТКУ БІНПО З ПЕРЕМОГОЮ НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ СТУДЕНТСЬКИХ НАУКОВИХ РОБІТ ЗА СПЕЦІАЛЬНІСТЮ 051 «ЕКОНОМІКА»

Вітаємо Марину Князєву, здобувачку освітнього ступеня магістра Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України, з перемогою в Міжнародному конкурсі студентських наукових робіт за спеціальністю 051 «Економіка».

З 01 по 02 червня на базі Кременчуцького національного університету проходить Міжнародний конкурс студентських наукових робіт. Конкурс відбувається за підтримки Міністерства освіти і науки України, під патронатом Національної комісії України у справах ЮНЕСКО. Цього року у конкурсі беруть участь представники 30 країн – Австрії, Великобританії, Німеччини, Норвегії, США, Франції, Швейцарії тощо.

Міжнародний конкурс студентських наукових робіт проводиться на базі Кременчуцького національного університету сьомий рік поспіль, із 2017 року. Щороку до нього долучається все більше країн-учасниць, захід набуває все більшої ваги у професійному середовищі. У 2022 році Національна комісія України у справах ЮНЕСКО ухвалила рішення надати конкурсу патронат – це свідчить про визнання його значущості на державному рівні.

У 2023 році участь у конкурсі узяли представники таких країн: Австрія, Азербайджан, Болгарія, Велика Британія, Греція, Грузія, Естонія, Ізраїль, Індія, Іспанія, Італія, Ірландія, Казахстан, Китай, Латвія, Литва, Молдова, Нігерія, Німеччина, Норвегія, Польща, Сербія, Словаччина, Словенія, Сполучені Штати Америки, Туреччина, Україна, Франція, Чехія, Швейцарія.

На конкурс подано 598 наукових робіт, до нього долучилися 1021 студент із 144 закладів вищої освіти.

Робота конкурсу розпочалася пленарним засіданням 01 червня. Засідання проходило у DC-офісі КрНУ, в онлайн форматі. Відкрила засідання Ірина Солошич, заступник голови організаційного комітету конкурсу, керівник науковою діяльністю студентів, аспірантів та молодих вчених, професор. Вона привітала учасників заходу та відзначила, що Кременчуцький національний університет заслужено вважається одним із найавторитетніших вищих навчальних закладів країни, тут приділяється велика увага роботі з обдарованою молоддю, і це дає закономірні результати. Ірина Солошич зауважила, що Міжнародний конкурс студентських наукових робіт – надзвичайно важливий етап роботи зі студентами, він стимулює інноваційну діяльність здобувачів освіти, сприяє розширенню міжнародних зв’язків та інтеграції України у світовий освітньо-науковий простір.

Учасників пленарного засідання привітала заступник міського голови Кременчука Ольга Усанова. Вона підкреслила, як важливо, що талановита українська молодь навіть у надскладних умовах війни має можливість займатися науковою діяльністю та поглиблювати свої знання за обраним фахом.

Після завершення урочистого засідання розпочалася робота в секціях. Цього року працювали 11 секцій: «Економіка», «Менеджмент», «Підприємництво, торгівля та біржова діяльність», «Екологія», «Електроенергетика, електротехніка та електромеханіка», «Автомобільний транспорт», «Транспортні технології», «Професійна освіта», «Автоматизація та комп’ютерно-інтегровані технології», «Філологія», «Цивільна безпека».

Перемогув Міжнародному конкурсі в секції «Менеджмент» (спеціальність 051 «Економіка») здобула Марина Князєва, студентка БІНПО. Тема наукової роботи: «Річкові порти України в логістичній інфраструктурі країни». Науковий керівник: Лідія Горошкова, докторка економічних наук, професорка кафедри педагогіки, психології та менеджменту Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «УМО» НАПН України (Horoshkova Lidiia, D. Sc. in Economics, as. professor Professor of the Department of Pedagogy, Psychology and Management).

Бажаємо Марині Олексіївні та її науковому керівнику Лідії Анатоліївні подальших наукових і професійних звершень.