ВІТАЄМО СТУДЕНТСЬКИЙ КОЛЕКТИВ БІНПО ІЗ ЗОЛОТОЮ МЕДАЛЛЮ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ОНЛАЙН ВИСТАВКИ «ОСВІТА ТА КАР’ЄРА – ДЕНЬ СТУДЕНТА 2023»

ВІТАЄМО СТУДЕНТСЬКИЙ КОЛЕКТИВ БІНПО ІЗ ЗОЛОТОЮ МЕДАЛЛЮ МІЖНАРОДНОЇ СПЕЦІАЛІЗОВАНОЇ ОНЛАЙН ВИСТАВКИ «ОСВІТА ТА КАР’ЄРА – ДЕНЬ СТУДЕНТА 2023»

Вітаємо студентський колектив Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України із нагорода і дипломами Міжнародної спеціалізованої виставки «Освіта та кар’єра – День студента 2023».

БІНПО нагороджено золотою медаллю Міжнародної онлайн виставки «Освіта та кар’єра – День студента 2023», 17 дипломами за активну роботу з упровадження педагогічних інновацій в освітній процес.

Золотою медаллю в номінації «Інноваційна діяльність з упровадження організаційно-педагогічних процесів у закладах освіти» нагороджено цифровий програмно-методичний комплекс «Студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як елемент повоєнної відбудови України» / за науковою редакцією доктораки педагогічних наук, професорки Вікторії Сидоренко. Біла Церква: БІНПО, 2023, 110с.

Серед пріоритетів на 2023–2024 навчальний рік здобувачі вищої освіти БІНПО обрали напрям соціальних стартапів із захисту від дезінформації та фейків. В умовах воєнного стану медіаграмотність має стати must have з-поміж найважливіших навичок сучасного фахівця, що допоможе критично працювати з потоками інформації та ціннісно її використовувати для власного і суспільного розвитку, усвідомлювати маніпуляцію і фейки, зберігати емоційну та психологічну стійкість, ухвалювати правильні рішення.

У цифровому програмно-методичному комплексі презентовано студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як інноваційну форму розвитку медіаграмотності здобувачів освіти через поєднання навчання з медіаграмотності від провідних медіаекспертів та отримання рефлексії на основі розробки власних оригінальних медіапродуктів, авторських медіакейсів. Стартап-проєкт спрямовано на підготовку медійно грамотної людини шляхом формальної, неформальної та інформальної освіти, активного користувача медіа, що формує громадську думку та колективне ставлення до соціально значущих подій і явищ.

Стартап-проєкт сприятиме формуванню критичного мислення, медіаінформаційної грамотності, активної громадянської позиції студентів в умовах воєнного стану та повоєнного відновлення України. Цифровий програмно-методичний комплекс уміщує: портфоліо студентського стартап-проєкту; концепцію розвитку медіаграмотності, зокрема відеокейс студентів, мультимедійний кейс, методичні рекомендації з розвитку медіаграмотності; електронну книгу коміксів «Інформаційний імунітет або безпека в медіа: від мрії до дії»; студентські кейси з медіаграмотності «Застосувати не можна відмовитись». Матеріали комплексу підготовлено в друкованому вигляді та на електронному носії (CD), можуть бути опановані в off-line і on-line режимах.

Дослідження виконується відповідно до комплексної теми НДР Білоцерківського інституту неперервної професійної освіти «Трендвотчінг ринку праці в системі підготовки і підвищення кваліфікації фахівців в умовах повоєнного відновлення України» (0122U202007, 2022–2025 рр.)..

У презентації цифрового програмно-методичного комплексу «Студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як елемент повоєнної відбудови України» взяли участь 15 студентів і випускників БІНПО.

Дипломами Міжнародної онлайн виставки «Освіта та кар’єра – 2023» нагороджено: Вікторію Сидоренко, директорку БІНПО, докторку педагогічних наук, професорку, наукового керівника стартап-проєкту; Ольгу Рузанову, студентку ОП «Психологія»; Ольгу Лебідь, студентку ОП «Педагогіка вищої школи»; Дмитра Крушельницького, студента ОП «Педагогіка вищої школи»; Марину Князєву, випускницю освітнього рівня «магістр» ОП «Педагогіка вищої школи»; Анну Кривобок, випускницю освітнього рівня «магістр» ОП «Психологія»; Галину Романюк, студентку ОП «Педагогіка вищої школи»; Оксану Оліферчук, випускницю освітнього рівня «магістр» ОП «Педагогіка вищої школи»; Дарʼя Головко, студентку ОП «Педагогіка вищої школи»; Ольгу Сікорську, студентку ОП «Психологія»; Владислава Чертова, студента ОП «Педагогіка вищої школи»; Аліну Братківську, студентку ОП «Педагогіка вищої школи»; Олену Лісовенко, студентку ОП «Психологія»; Оксану Надточій, випускницю ОП «Педагогіка вищої школи»; Ларису Бондаренко, студентку ОП «Педагогіка вищої школи».

Під час виступів студенти презентували: портфоліо студентського стартап-проєкту; концепцію розвитку медіаграмотності, зокрема відеокейс, мультимедійний кейс, методичні рекомендації з розвитку медіаграмотності; електронну книгу коміксів «Інформаційний імунітет або безпека в медіа: від мрії до дії»; студентські кейси з медіаграмотності «Застосувати не можна відмовитись». Презентація цифрового програмно-методичного комплексу «Студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як елемент повоєнної відбудови України»викликала жвавий інтерес та зацікавленістьу здобувачів освіти, педагогів і ключових стейкголдерів. Висловлюємо велику професійну вдячність усім, хто доєднатися до наукового дискурсу.

Запис презентація цифрового програмно-методичного комплексу «Студентський стартап-проєкт «Інформаційний імунітет або безпека в медіа» як елемент повоєнної відбудови України» можна переглянути на офіційному ютуб-каналі БІНПО за покликанням: https://www.youtube.com/watch?v=a8N6VxVs1eE&t=26s