Засідання Вченої ради ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України 19 вересня 2018 року

Засідання Вченої ради ДВНЗ «Університет менеджменту освіти» НАПН України 19 вересня 2018 року

19 вересня цього року відбулося планове засідання Вченої ради Державного вищого навчального закладу «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України. У засіданні взяв участь Саух Петро Юрійович, член-кореспондент НАПН України, доктор філософських наук, професор, академік-секретар Відділення вищої освіти.

Засідання розпочалося з привітання і вручення  ректором  Університету  за  вагомий внесок у розвиток освіти, багаторічну плідну науково-педагогічну діяльність та з нагоди ювілеїв  медалі НАПН України "Григорій Сковорода" Сергеєвій Ларисі Миколаївні, доктору педагогічних наук, професору, професору кафедри публічного адміністрування та менеджменту освіти  та   медалі НАПН України "Ушинський К. Д."Сорочан Тамарі Михайлівні, доктору педагогічних наук, професору, директору ЦІППО  і  Ануфрієвій Оксані Леонідівні, кандидату педагогічних наук, доценту, завідувачу аспірантури та докторантури Університету менеджменту освіти.

На  засіданні  були розглянуті  питання:

1. Про діяльність Університету менеджменту освіти щодо реалізації політики з реформування освіти та упровадження Концепції "Нової української школи";

2. Про організацію наукової роботи в Університеті менеджменту освіти.

В зв'язку з поданою заявою про вихід у відставку Олійника Віктора Васильовича таємним голосуванням головою Вченої ради було обрано Кириченка Миколу Олексійовича, ректора ДВНЗ «Університет менеджменту освіти», члена-кореспондента Академії наук вищої освіти України, доктора філософії, професора кафедри філософії і освіти дорослих.

З першого питання доповідав Гладуш Віктор Антонович, доктор педагогічних наук, професор, який зазначив, що адміністрація, науково-педагогічні працівники Університету активно долучилися до освітянських реформ в Україні. Особливо варто відзначити плідну роботу таких підрозділів, як кафедри філософії і освіти дорослих (Сидоренко В. В.), психології управління (Бондарчук О. І.), відкритих освітніх систем та інформаційно-комунікаційних технологій (Касьян С. П.), педагогіки, управління та адміністрування (Рябова З. В.).  Колективи цих підрозділів досягли помітних результатів уже на початковому етапі реформи середньої освіти.

З другого питання виступила Отич Олена Миколаївна, проректор з науково-методичної роботи та міжнародних зв’язків, доктор педагогічних наук, професор, яка наголосила на тому, що Державний вищий навчальний заклад «Університет менеджменту освіти» Національної академії педагогічних наук України проводить ґрунтовну науково-дослідну, науково-експериментальну, науково-організаційну, науково-видавничу, науково-просвітницьку діяльність з урахуванням державної політики у сфері вищої освіти, що сприяє фаховому зростанню керівних, науково-педагогічних і педагогічних кадрів. Науково-дослідна робота в Університеті охоплює важливі аспекти теорії і практики післядипломної освіти, орієнтована на одержання нових науково-прикладних результатів та їх ефективне використання у практичній діяльності.

На  засіданні  також  було  розглянуто  ряд  інших  важливих  для  Університету  питань.