ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕТІЙ ЕТАП УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКОГО ПРОЕКТУ «КОМПЕТЕНТНОСТІ ЛІДЕРСТВА ТА МЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ ЯКОСТІ В ОПОРНИХ ШКОЛАХ»

ЗАВЕРШИВСЯ ТРЕТІЙ ЕТАП УКРАЇНСЬКО-АВСТРІЙСЬКОГО ПРОЕКТУ «КОМПЕТЕНТНОСТІ ЛІДЕРСТВА ТА МЕНЕДЖМЕНТУ ДЛЯ ЕФЕКТИВНОГО РОЗВИТКУ ЯКОСТІ В ОПОРНИХ ШКОЛАХ»

3–5 вересня 2019 року на базі Одеської академії неперервної освіти у рамках реалізації українсько-австрійського проекту «Компетентності лідерства та менеджменту для ефективного розвитку якості в опорних школах» (КультурКонтакт Австрія) пройшов 3-й етап навчання тренерських команд закладів післядипломної педагогічної освіти Вінницької, Житомирської, Київської,  Одеської областей.

Команда тренерів Університету менеджменту освіти у складі проректора з науково-методичної роботи та міжнародних зв`язків, доктора педагогічних наук, професора Олени Отич, заступника директора Центрального інституту післядипломної освіти, кандидата педагогічних наук, доцента Лариси Оліфіри, доцента кафедри менеджменту освіти та права, кандидата педагогічних наук, доцента Надії Любченко, професора кафедри педагогіки, адміністрування та соціальної роботи, кандидата педагогічних наук Тетяни Махині у тісній співпраці із тренерськими командами Вінницького, Житомирського, Київського обласних інститутів післядипломної педагогічної освіти та Одеської академії неперервної освіти упродовж трьох днів ознайомилися й опрацювали під керівництвом наставників з Австрії Міхаели Сбурні та Августи Зайдль палітру різноманітних методів, прийомів, підходів і практик з розвитку управлінських команд опорних шкіл.

Кінцевою метою проекту є створення авторських програм для розвитку лідерських компетентностей керівників опорних ЗЗСО та формування у кожному такому закладі команди однодумців, що спрацює на підвищення якісного рівня надання освітніх послуг.

З цією метою учасниками українсько-австрійського проекту заплановано проведення двох пілотних навчальних модулів  для управлінських команд опорних шкіл, які у жовтні–листопаді цього року реалізовуватимуться в Вінницькій, Житомирській, Київській та Одеській областях.

Для підготовки цих пілотних модулів учасниками проекту розроблено деталізовані програми дводенних тренінгів, у яких представлено хронометрично вивірені форми і методи роботи тренерів з управлінськими командами опорних ЗЗСО. Зміст та алгоритм реалізації цих програм був розкритий у презентаціях О. Отич (УМО), О. Пастовенського (Житомирський ОІППО), О. Левчишиної (Одеська АНО) та інших учасників проекту.

Набуті знання та вміння тренерів дозволять їм на практиці здійснити ефективний супровід якісної роботи опорного закладу спільно зі своїми філіями, забезпечити навчання управлінських команд закладів ЗСО на засадах партнерства.