ЗУСТРІЧ РЕКТОРА МИКОЛИ КИРИЧЕНКА ЗІ СТУДЕНТСЬКИМ САМОВРЯДУВАННЯМ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ»

ЗУСТРІЧ РЕКТОРА МИКОЛИ КИРИЧЕНКА ЗІ СТУДЕНТСЬКИМ САМОВРЯДУВАННЯМ ДЗВО «УНІВЕРСИТЕТ МЕНЕДЖМЕНТУ ОСВІТИ»

26 березня 2024 року відбулася зустріч ректора ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України Миколи Кириченка з оновленим складом Студентської колегії Університету.

У зустрічі взяли участь також проректор з наукової роботи та цифровізації Інна Отамась, директор Навчально-наукового інституту менеджменту та психології В’ячеслав Супрун, заступник директора Навчально-наукового інституту менеджменту та психології Станіслав Чебоненко, екс-голова Студентської колегії Єлизавета Чепенко.

Розпочавши зустріч, Микола Кириченко зазначив, що відповідно до законодавства про вищу освіту метою студентського самоврядування є, в першу чергу, забезпечення в Університеті злагодженої роботи і конструктивного діалогу між студентством і адміністрацією, захист прав та інтересів здобувачів освіти, проведення заходів, що сприятимуть різнобічному розвитку їх особистості, формуванню стійкої громадської позиції, спрямування на покращення освітнього процесу, побуту та проживання в гуртожитку, вирішення соціально-економічних проблем тощо.

Микола Кириченко акцентував також увагу на основних завданнях студентського самоврядування, серед яких - формування у них навичок та якостей, необхідних для вироблення активної життєвої позиції, лідерських якостей, креативних підходів до вирішення різноманітних завдань тощо.

Голова Студентської колегії, здобувачка першого курсу спеціальності «Психологія», Єлізавєта Веременко відмітила, що дуже важливо, коли студентське життя не закінчується за межами освітнього процесу, адже сучасна молодь має використати кожен день як неймовірну можливість власного особистісного й гармонійного розвитку, самовдосконалення та зростання соціальної активності в суспільстві, ініціативності та відповідальності за доручені справи, для набуття якостей та навичок лідерства. Єлізавєта Веременко також зазначила, що до складу Студентської колегії обрано талановитих, креативних та амбіційних здобувачів вищої освіти Університету, які мають наміри старанно та наполегливо ділитися власними ідеями та натхненням із кожним здобувачем освіти задля розбудови студентського самоврядування Університету.

Учасники засідання висловили впевненість у тому, що завдяки підтримці ректорату Університету, діяльність новообраної Студентської колегії на чолі з Єлізавєтою Веременко буде ефективною, продуктивною та спрямована на виконання основних завдань органів студентського самоврядування шляхом належного виконання обов’язків кожним з її членів.

Бажаємо студентському самоврядуванню успішної роботи щодо вирішення основних завдань навчання, виховання й побуту, захисту прав та інтересів здобувачів вищої освіти, активної участі у всіх сферах суспільного життя, позитивно впливати на перебіг всіх подій та процесів, що відбуваються в Університеті. Нехай організаторські навички, лідерські якості, відповідальність за результат своєї праці відкриють широкий спектр можливостей для Студентської колегії, адже, попереду – важливі проєкти задля розвитку громадянського суспільства та надання якісних освітніх послуг.