ПРОФЕСОР КАФЕДРИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ І ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ УМО ІЯ ДЕГТЯРЬОВА ПРОВЕЛА ТРЕНІНГ ДЛЯ ВПО «СПОСОБИ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ САМОПІДТРИМКИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ»

ПРОФЕСОР КАФЕДРИ ПУБЛІЧНОГО УПРАВЛІННЯ І ПРОЄКТНОГО МЕНЕДЖМЕНТУ УМО ІЯ ДЕГТЯРЬОВА ПРОВЕЛА ТРЕНІНГ ДЛЯ ВПО «СПОСОБИ СОЦІАЛЬНО-ПСИХОЛОГІЧНОЇ САМОПІДТРИМКИ В УМОВАХ СЬОГОДЕННЯ»

02 лютого 2023 року у рамках Меморандуму про співпрацю ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України з Оболонською районною організацією Товариства Червоного Хреста України професор кафедри публічного управління і проектного менеджментуННІМП УМО Ія Дегтярьова та волонтер цієї організації Світлана Карпова провели в Центрі комунікацій Оболонського району м. Києва (Vcentri HUB) для внутрішньо переміщених осіб (ВПО) тренінг «Способи соціально-психологічної самопідтримки в умовах сьогодення».

Тренінг відбувся у форматі діалогу з використанням комплексу практичних завдань, які дозволяють людині самій визначити завдання і власні ресурси для самопідтримки. Також усі мали змогу поділитися своїми думками і досвідом, що стало додатковим аргументом щодо виняткової важливості спілкування для забезпечення належного психологічного стану кожної людини.

Участь у заході взяла голова Оболонської районної організації Товариства Червоного Хреста України, магістр державного управління Алла Закревська. Відкриваючи захід, вона відзначила, що психосоціальна підтримка – це один із основних напрямів діяльності Товариства Червоного Хреста України. Починаючи з лютого 2022 року потреба в психосоціальній підтримці населення лише зростає, адже воєнні дії та зумовлені ними проблеми в житті людей негативно позначаються на їх психологічному стані. Вона акцентувала увагу присутніх на тому, що Оболонська районна організація Товариства Червоного Хреста України теж визначила психосоціальну роботу як один з пріоритетів організації і в цьому контексті співпраця з УМО є дуже важливою.

Окремо Алла Закревська подякувала працівникам, студентам і друзям УМО за організацію благодійної акції та перераховані кошти для новорічного привітання діток із родин ВПО від таких осіб, як Наталія Муранова, Олена Безнос, Денис Скорецький, Іван Коваль, Тетяна Книш, Сергій Іванько, Інна Свінченко, Іван Вікторов, Оксана Дубініна, Галина Бережна, Оксана Ковтун, Ія Дегтярьова, Лариса Хорошко.

Зазначимо, що благодійна і волонтерська діяльність – це важливий напрям діяльності працівників УМО. У ці важкі для нашого народу часи ми маємо всебічно підтримувати один одного!