ВІДБУЛАСЯ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ ТА ПУБЛІЧНА ДИСКУСІЯ «ОСВІТНІЙ ФРОНТ. ВПЛИВ ВІЙНИ НА ОСВІТЯН»

ВІДБУЛАСЯ ПРЕСКОНФЕРЕНЦІЯ ТА ПУБЛІЧНА ДИСКУСІЯ «ОСВІТНІЙ ФРОНТ. ВПЛИВ ВІЙНИ НА ОСВІТЯН»

27 та 28 січня 2023 року в онлайн-форматі відбулася пресконференція та публічна дискусія за участю освітян, експертів, представників профільних державних органів, психологів, а також презентація результатів дослідження «Освітній фронт. Вплив війни на освітян».

Учасники заходу від ДЗВО «Університет менеджменту освіти» НАПН України – науково-педагогічні працівники на чолі з проректор з науково-педагогічної, освітньої роботи та міжнародних зв’язків Наталія Муранова.

Захід було організовано освітньою фундацією GoGlobal (ГО «Го Глобал») у межах проєкту «Термінова підтримка ЄС для громадянського суспільства», що впроваджується «ІСАР Єднання» за фінансової підтримки Європейського Союзу. Трансляція заходу була доступна на ютуб-каналі GoGlobal.

GoGlobal – освітня фундація, яка ініціює, пілотує та масштабує проєкти в освітній сфері. Налічує спільноту близько 3 000 шкіл і вчителів та 160 000 дітей.

GoGlobal провела дослідження серед освітян, яке показало глибинні настрої, як вчителів, так і учнів. Так, 54% вчителів перебувають у стані професійного вигорання, а 75% школярів мають прояви стресу. Дослідження було проведене дослідницькою компанією «Градус».

Учасниками публічних дискусій «Освітній фронт. Непроговорене», «Внутрішньо та зовнішньо переміщені учні: як адаптувати, як повернути» були: Сергій Бабак - голова Комітету Верховної Ради України з питань освіти; Євгенія Близнюк - засновниця та директорка компаній Corestone Group та Gradus Research; Анна Новосад - cпівзасновниця благодійного фонду savED, міністерка освіти і науки України (2019-2020); Андрій Голютяк - директор Маріупольського міського ліцею (ТВС); Тетяна Вакуленко - заступниця директора Українського центру оцінювання якості освіти; Валерія Палій - президентка Національної психологічної асоціації (ТВС); Оксана Матяш - директорка Teach for Ukraine; Тетяна Коврига - директорка освітньої фундації GoGlobal; Любов Залюбовська - керівниця освітніх програм GoGlobal; представники Міністерства освіти і науки України. Модераторка заходу: Оксана Нечипоренко - співзасновниця GoGlobal.

Серію тематичних практичних занять провели психологиня та арттерапевтка Вікторії Назаревич («Кольоротерапія. Лікуємо себе самі»); психологиня, президентка Асоціації дитячих аналітичних психологів. Катерини Гольцберг («Вигорання. Як боротися і віднайти сили?»).

Відбулися також практичні воркшопи та дискусії на тему: як мотивувати учнів навчатися в умовах воєнного часу; інтегрування розвитку стресостійкості/резильєнтності в уроки; перша психологічна допомога – «must know» для вчителя сьогодні; як знайти та відновити власний ресурс; соціально-емоційне навчання: що це і чому це важливо саме зараз; гострі ситуації на уроці: дії вчителів під час онлайн- та офлайн-навчання.

Дякуємо освітній фундації GoGlobal за високий рівень організації заходу.

Перегляд можливий за посиланням:

https://www.youtube.com/watch?v=LFosa09TBck

https://www.youtube.com/watch?v=JlAuB6Y5dg0